CBIS 4636082
CBIS 4636231

Gästrike-Hammarby
Terapeutisk ridning

Datum (<% occasionResult.length %>)

  • Datum: 2019-06-21 00:26
  • Område: Sandviken
Att rida på en häst har läkande effekter, speciellt för människor med funktionsnedsättning eller för de som behöver rehabilitering t ex efter en sjukdom eller olycka. Terapeutisk ridning hjälper att träna upp kroppen, musklerna och balansen. Att rida på en häst dvs vara med den kan även hjälpa oss att få tillgång till vårt inre.

Hästar med sina lugna, sociala, vänliga och tillåtande personligheter, med den jämna rytmen i sina rörelsen, med värmen och mjukheten i sina kroppar, hjälper att läka något i oss människor. I kroppen, psyket och i själen.
Kom och låt läkningen ske på en barbacka ridtur i skogen. Att rida barbacka kräver så mycket mer av musklerna, kroppen och sin förmågan att balansera sig än när man rider med hjälpmedel som t ex sadel, stigbyglar eller någon bälte att hålla i sig. Och att rida barbacka skapa en ännu djupare förbindelse mellan dig och hästen. Upplev att känna dig tryggt på ryggen av de här underbara snälla djuren och att känna dig ett med hästen och naturen. Jag leder hästen hela tiden och går bredvid den. Kan du inte hålla dig själv på hästens rygg får en förälder eller assistent följa med vid din sida och hålla i dig.

Våra hästar är jättesnälla, sociala, trygga och älskar människor.

Erbjuds året runt, dock i juli och augusti bara tills kl. 8.00 och efter kl. 21.00 pga broms!

Max vikt ridande person 90 kg.

Jag är utbildad socialpedagog och har hållit på med hästar hela mitt liv.

Du är så välkommen på Västanvindsgården :-)

Bra att veta

  • Opening times: Måndag till fredag
  • Price from: 700 SEK

Dela