Tre personer på en bro

Autumn weekend in Gävle

Friday


 

Vandra – höstaktiviteten framför andra som får dig att sova gott hos Gysinge Herrgård.

Bo på Gysinge Herrgård och upplev bruksmiljön under resterande av dagen.  Kanske tar ni en kort promenad runt på bruket eller så packar ni ryggsäcken och går ni all in, kanske har ni bokat Höstvandringspaketet som Gysinge Herrgård erbjuder. Vad ni än väljer, be personalen om deras bästa vandringstips. 

Saturday


 

At 10:00

Hike Norrlandets Kustled

Lördagslunch i spännande växthuset

Framåt lunch passar det bra att äta något gott hos Café Haga i Hofors. Caféet ligger i växthuset där det pågår flera test- och utvecklingsprojekt. Just nu testar Högskolan i Gävle en ny växthusteknik som sparar energi här på plats. All denna spännande innovation samsas med caféets godsaker och mysigt häng.

Jobbigt, lortigt – magiskt! – perfekt höstaktivitet hos Högbo MTB arena.

På väg till Gävle stannar ni till i Högbo Bruk och hoppar upp på cykeln, antingen har ni med egna eller så går det utmärkt att hyra på plats. Å så på med cykelhjälm och ge er ut i terrängen. Välj någon av alla banor, det finns någon för alla. Vad ni än väljer, ut och njut!

Bo och må bra på hotellet Scandic CH.

Lagom möra i benen fortsätter ni resan och väl i Gävle checkar ni in på Scandic CH. Ladda ur och ladda om med att vila en stund på hotellet inför kvällen, kanske med en tupplur på rummet eller med någon energipåfyllning i hotellets lobby.

Tända ljus och höstmys när ni käkar middag på Nygatan

Inled lördagskvällen med middag på Restaurang Nygatan. Restaurangen ligger precis bredvid hotellet och lokalerna är mycket anrika. Redan 1922 slogs portarna till en restaurang upp här för första gången, det efter att de som arbetade i hamnen länge krävt det. Ta plats bland valven och känn av den hundraåriga historien, nu i modernare tappning.

Tips på mysiga aktiviteter att avsluta er höstweekend

Efter en härligt lång söndagsfrukost avslutar ni helgen med att vara i, och lära er mer om, järnriket Gästrikland. Känn historien under hela den avslutande dagen. Ni inbjuds till att ta del av vackra omgivningar, god mat och lärorika upplevelser. Ni lättar på locket och är sedan varmt välkomna att återkomma och upptäcka ännu mer.

Låt er inspireras och hänföras hos Länsmuseet Gävleborg

Kliv in i den vackra byggnaden som började byggas 1938. En låda med lite av en tidskapsel murades samtidigt med starten in i grunden till den östra flygeln.
Besök någon av alla utställningar, lär er mer om hur historien händer här, se glasen som dukas fram i Blå hallen på Nobelfesten. Bara för att nämna något. Vad blir din favorit?! Kan du ens välja bara en!

Avsluta helgen i Prins Daniels vackra hembygd

Prins Daniel är en av våra mest kända gästrikar. Njut av hans hembygd Ockelbo innan avfärd. Här bjuds du på läcker lunch och vackra vyer på Restaurang Sjöbacken. Missa heller inte Ockelbos fascinerande industriarv i form av Wij Valsverk, ett av Sveriges bäst bevarande och mest intakta i sitt slag.