Gävlebocken 2019 lights foto Daniel Bernstål.

Loreen och Tusse klara för Gävlebockens invigning

 

Pressrelease 2021-11-10

Nu är programmet för Gävlebockens invigning den 28 november spikat. Det blir ett stjärnspäckat program med kända artister som Loreen och Tusse. 
Årets konferencier är Gastas Hans Carstensen och inviger Gävlebocken gör skådespelerskan Helena Bergström och regissören Colin Nutley.

Inspelningen av Black Jack i Gävle är ett fantastiskt minne för mig, Helena och övriga i filmteamet. Vi blev så väl omhändertagna i Gävle och ser fram emot kommande inspelningar nästa år. Men innan dess ser vi fram emot att få vara en del i invigningen av Gävlebocken, säger Colin Nutley.

Författaren och ståupp-komikern Hans Carstensen håller i år ihop programmet som årets konferencier. Hans var häromåret "bockkorrespondent" i Sveriges radios program Vaken, som sänds nattetid i P3 och P4. Så en och annan spännande bockanekdot från det uppdraget kan vi säkert vänta oss.

Vilket hedersuppdrag att få leda Gävlebockens invigning. Ser så mycket fram emot detta och hoppas att många Gävlebor sluter upp vid Slottstorget. Med årets program och konferencier kan ju inget gå fel, säger Hans Carstensen.

Kommunledningen i Gävle kommun beslutade under hösten att skjuta till extra medel inför en storstilad invigning, för att markera en återstart efter pandemin och locka fler besökare till Gävle.

Vi hoppas att Gävlebor och besökare kommer till Slottstorget för att inviga Gävlebocken och njuta av julstämningen. Vi uppmuntrar även publiken att agera så ansvarsfullt som vi alla lärt oss under pandemin, säger Rebecca Steiner som är Gävlebockens talesperson.

Gävlebockens invigning sker söndagen den 28 november klockan 15.00. Den som inte har möjlighet att vara på plats på Slottstorget kan se invigningen live eller i efterhand.

Kontakt:

Rebecca Steiner, Gävlebockens talesperson

Telefon: 070 – 414 27 07
E-post: [email protected]