Tre personer i kajaker på Färnebofjärden. Foto Daniel Bernstål.

Äventyrsweekend - Svemester i Gävle

Det kittlar i magen! Bara en kort resa från Stockholm och Mälardalen ligger Gävle. Här hos oss finns allt från höghöjdsbanor och trampoliner till oslagbara upplevelser till havs eller till sjöss. Vi törs lova en fullmatad helg av just detta under en helg fylld av äventyr!

Inled äventyrshelgen med fredagsmys och fredagsfys

Varmt välkomna till Gävle! Vad passar väl bättre än att inleda fredagskvällen med tacos?! Följt av en kvällspromenad och att uppleva centrala Gävle från vattnet. En härligt lugn start på er äventyrsweekend i Gävle, vi vill att ni landar mjukt hos oss och gör er redo för allt vad helgen har att erbjuda.

Scandic CH – helgens trygga hamn under alla äventyr

Kanske anländer ni till Gävle med tåg, i så fall går ni till Scandic CH på några minuter. Checka in på hotellet alldeles intill Gävle Central. Här bor ni bra och kan såväl ladda upp som koppla av inför och efter helgens alla äventyr.

Maria Bonita Tortilleria – fredagstacosen når nya höjder

Perfekt inledning på fredagskvällen och helgen! Kliv in och känn doften av färskt äkta mexikansk tortilla, gjord på enbart majs och tillverkad bara någon meter från bordet. Slå er ner och njut av en fredagsklassiker av rang på sätt som ni kanske inte serverar hemma. Perfekt fredagsmys som inledning på äventyret.

Kayakomat – fredagsfys efter fredagsmys

Ta en kvällspromenad längs Gavlån som stilla flyter ut mot havet. Där Limöbåten avgår ut i Gävles arkipelag kan ni enkelt hyra både SUP & kajak. Ta en kvällstur i centrala stan. Att paddla kajak och SUP är en fridfull och kul aktivitet, perfekt som inledning på helgens alla äventyr. Är ni nybörjare är det lätt att testa i närliggande Alderholmskanalen med närhet till kaj och bryggor eller så kan man paddla ut i havet längs med kusten.

Äventyr på höjden och djupet – natur och kultur i spännande mixGod morgon!

Efter en god natts sömn och en härlig hotellfrukost är ni redo för dagens alla äventyrsupplevelser som står till buds. En lördag bland trädtoppar och förlista havsvrak väntar. Uppblandat med god energipåfyllning, så det är bara att göra er redo!

Klättra högt och lågt - maxa äventyret bland trädtopparna

Förbered er på de tre timmars äventyr bland trädtopparna i Hemlingby som väntar. Vare sig äventyrslusten och utmaningen tillfredsställs av att uppleva lågt eller högt utlovas kittel i magen när ni själva skräddarsyr ert äventyr! Här kan ni klättra genom nät, balansera på vippbrädor, krypa genom tunnlar och såklart – glid fram på zipline!

Erlandssons restaurang och bar

Efter att det kittlat i magen av höjderna kanske den börjat kurra. Dags för lunch och påfyllning av mer energi. Intill Rådhuset på Rådhustorget slår ni er ner och avnjuter en lunch på uteserveringen. Ta en paus i lugn och ro och ladda om för mer upplevelser.

Äventyr på Axmar bruk

Sisådär fyra mil norr om centrala Gävle ligger vackra Axmar Bruk. Det gamla järnbruket som är både ett natur- och kulturreservat är fyllt av möjligheter till äventyr. Vad sägs om att gå på spaning efter förlista skeppsvrak där några av dem t o m kan skymtas under ytan från land eller från första parkett i en kajak.

Joes burger – klassisk hamburgare

Dags att summera dagens alla upplevelser, minnas och planera för allt som ligger framför under morgondagen. Vad passar då bättre än att göra det vid bordet när ni tillsammans biter tag i en klassisk hamburgare. Ät och njut tillsammans innan ni går genom stan och till sist landar på hotellet.

Äventyret fortsätter – adrenalin och naturupplevelser

Ojojoj, det är inget slut på alla äventyr! Söndagen bjuder på möjlighet att göra en 360 eller slå rekord i Warriorbanan som start för att sedan avnjuta lokal möstarkockpizza innan ni avslutar helgen med med naturäventyr! Alltihop toppat med fika som avslutning på helgen samtidigt som ni planerar för vilken weekend i Gävle ni ska välja nästa gång.

Maxa adrenalinpåslaget i norra europas största extremsportarena

Inled söndagen med att utmana er själva och varandra. I den 6000 kvadratmeter stora arena finns näst intill oändliga möjligheter till just det, utmaningar!  Hitta era olika favoriter på DOME Adrenaline Zone, här finns något för alla. The Dome är norra Europas största inomhusarena för extremsport och här kan du testa allt från trampoliner till kickbike, skateboard och klättring.

The Crust – lokal mästerkockspizza

Efter några timmars urladdning passar det ju perfekt med en pizza för att fylla på och orka med ännu mer äventyr! Välj en beprövad sort från menyn eller var lite äventyrlig och låt köket skapa din alldeles egna variant. På en liten tvärgata intill Stortorget hittar ni gänget med mottot ”We trust in the crust”.

Smörnäs – naturäventyr som avslutning

Bege er ett par mil nordväst om centrala Gävle för äventyr i naturen som avslutning på helgen. Här, vid inloppet till Lundbosjön, ligger natursköna Smörnäs. Ett friluftsområde med möjlighet till de flesta typer av frilufsliv. För att nämna några exempel kan ni hyra kanot, vandra eller fiska. Här finns ett sommaröppet café, perfekt som avslutning på äventyret.