Axmar bruk hyttan - Foto Tomas Arlemo

Axmar bruk

Hemestra i sommar

Gör en dagsutflykt eller stanna lite längre.

I Axmar bruk, med anor från 1670-talet, hörs historiens vingslag mellan smedjeruinerna, lusthuset och den välbevarade hyttan.

Här kan du cykla längs några av våra cykelleder genom flera naturreservat, eller vandra i engelska parken, på stigar i skogen eller längs havet. Du kan gå på utställning och se konst och konsthantverk, delta i någon av våra guidningar och lära dig om livet vid ett järnbruk, gå på konsert i Hyttan eller gå på marknad och köpa lokalproducerade produkter. Hyr kajak och paddla runt i Axmar skärgård, bada i dammen, gå på Axmar Bruksdag eller någon av våra berättarkvällar.

God mat äter du på Axmar Brygga eller Axmar Brukscafé. I Axmar Bruksbods gårdsbutik finns egenproducerat mathantverk. Bo kvar på Axmar Bruksbod B&B, Axmar Bryggas ställplats eller gästhamn.

Som du ser finns det massor att göra här, men vill du ta det lite lugnare kan du slå dig ner på en bänk och se himlen spegla sig i vattnet, lyssna på fåglarna och känna dina hjärtslag.

Varmt välkommen till Axmar bruk!

Läs mer på axmarbruk.se

Med ödmjukhet inför att vi inte riktigt vet hur sommaren kommer att se ut är vår plan att vi ska genomföra de inbokade aktiviteterna och har för din trygghet vidtagit nödvändiga åtgärder. Vi följer FHM's rekommendationer och anpassar oss därefter.
Du hittar uppdaterad info på axmarbruk.se och på facebook.com/axmarbruk.

Sommarprogram 2020

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi är Axmar Bruk

<% totalFilter %> filter applicerade