Axmar bruk hyttan - Foto Tomas Arlemo

Axmar bruk firar 350-årsjubileum

Hemestra i sommar - fira med oss

Logotyp 350 år jubileum Axmar bruk  Gör en dagsutflykt eller stanna lite längre.

Axmar bruk firar 350-årsjubileum med extra många aktiviteter och jubileumserbjudanden. Vad sägs om jubileumskonsert med nyskriven musik, berättarkvällar, historisk utställning i Hyttan, jubileumsguidningar, ett alldeles nytt och unikt konstverk, en ny lekplats, jubileumsbok och ett nytt växthus vid Axmar Brukscafé för att bara nämna en del av allt spännande som händer här under jubileumsåret.

Läs mer om alla våra evenemang på axmarbruk.se.

I Axmar bruk, med anor från 1670-talet, hörs historiens vingslag mellan smedjeruinerna, lusthuset och den välbevarade hyttan.

Här kan du cykla längs några av våra cykelleder genom flera naturreservat, eller vandra i engelska parken, på stigar i skogen eller längs havet. Du kan gå på utställning och se konst och konsthantverk, delta i någon av våra guidningar och lära dig om livet vid ett järnbruk, gå på konsert i Hyttan eller gå på marknad och köpa lokalproducerade produkter. Hyr kajak och paddla runt i Axmar skärgård, bada i dammen, gå på Axmar Bruksdag eller någon av våra berättarkvällar.

God mat äter du på Axmar Brygga eller Axmar Brukscafé. I Axmar Bruksbods gårdsbutik finns egenproducerat mathantverk. Bo kvar på Axmar Bruksbod B&B, Axmar Bryggas ställplats eller gästhamn. Eller varför inte boka in en natt med en helt unik upplevelse - att övernatta i ett konstverk? I nyinstallerade Järn-Britas koja är det lugnt och stilla. Här kan du lägga dig på en av de bekväma bäddarna och låta tankarna flyga fritt medan du tittar upp genom lövverket. När du vaknar på morgonen står frukosten utanför, levererad av Axmar Bruksbod B&B.

Som du ser finns det massor att göra här, men vill du ta det lite lugnare kan du slå dig ner på en bänk, se himlen spegla sig i vattnet, lyssna på fåglarna och känna dina andetag.

Varmt välkommen till Axmar bruk!

Läs mer på axmarbruk.se

Med ödmjukhet inför att vi inte riktigt vet hur sommaren kommer att se ut är vår plan att vi ska genomföra de inbokade aktiviteterna och har för din trygghet vidtagit nödvändiga åtgärder. Vi följer FHM's rekommendationer och anpassar oss därefter.
Du hittar uppdaterad info på axmarbruk.se och på facebook.com/axmarbruk.

Program 2021 

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi är Axmar Bruk

<% totalFilter %> filter applicerade