cbis:2440123
cbis:2440123

Brantelid spelar Prokofiev

Gävle Symfoniorkester
Lio Kuokman DIRIGENT Andreas Brantelid CELLO
Program J. IBERT Divertissement M. RAVEL Ma mère l'Oye (Gåsmors sagor) S. PROKOFIEV Sinfonia concertante op. 125

Ett franskinspirerat program som också anknyter till moderskärlek, som i skulpturen "Premiere". Ravels Svit Ma mère l'Oye (Gåsmors sagor) är inspirerad av ett urval av barnvisor, och Iberts Divertissiment är ett humoristiskt, satiriskt stycke. Prokofievs storskaliga Sinfonia concertante för cello och orkester omsluter dessa två verk med sitt virtuosa och utmanande soloparti, som spelas av Andreas Brantelid. Lio Kuokman dirigerar.

Information

Andreas Brantelid, Sveriges ledande cellist, är känd för sitt emotionella spel och tekniska precision. Han blev historisk som den yngsta någonsin att vinna den prestigefyllda "Eurovision Young Musicians" tävlingen 2006. Brantelid har spelat med topporkestrar runt om i världen, och hans inspelningar har mottagit både kritikerros och publikuppskattning. Med sin passion och talang, fortsätter han att berika den klassiska musikscenen.

Maurice Ravels 'Ma mère l'Oye', eller 'Gåsmors sagor', är en förtrollande musikalisk utflykt in i sagornas värld. Ursprungligen skapad som en pianoduett för att underhålla barn, arrangerade Ravel senare verket för orkester. Verket består av fem satser, varje med en egen saga, inklusive 'Sleeping Beauty' och 'Tom Thumb'. Varje sats presenterar en vacker och stämningsfull musikalisk bild, vilket framhäver Ravels fantastiska förmåga att skapa en rik och färgstark orkestrering.

Prisinformation
50 SEK
Biljettinformation 200 kr, Studerande: 50 kr, Pensionär: 150 kr. Biljettpris uppges inkl. serviceavgift. Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception. Biljettkassan öppnar också alltid en timme innan konsertens början.
Speciella behov
Rökfritt
Faciliteter
WC

07 Dec 19:00

Tillfällen

07 December 2023
Brantelid spelar Prokofiev 07 December 2023 - 19:00
Kontaktuppgifter