Dubbellandskamp i Futsal

Herrlandslaget i futsal ska spela säsongens två första landskamper i Gävle.

 

Den 25-26 september kommer Frankrike på besök för ett dubbelmöte i Gavlehovshallen.

I Gavlehovshallen kommer Frankrike att stå för motståndet i två träningslandskamper. Första matchen spelas tisdag 25 september och returmötet äger rum onsdag 26 september.

– Det är spännande och väldigt inspirerande att herrlandslaget i futsal får möjligheten att spela säsongens första landskamper i en toppmodern inomhusarena som Gavlehovshallen. Medarrangören Gestriklands Fotbollförbund har de senaste åren haft en uppgående trend vad gäller antal lag och spelare i futsal och vi hoppas givetvis att landskamperna ska kunna bidra med en ökning av intresset för sporten i hela regionen, säger Per Broberg, utvecklingsansvarig för futsal på Svenska Fotbollförbundet.

Frankrike är en futsalnation på frammarsch och ligger just nu på 15:e plats på UEFA:s ranking, Sverige på 29:e plats. Tidigare i år spelade Frankrike sitt första stora mästerskap när de kvalificerade sig för EM-gruppspel. I Slovenien spelade de bland annat oavgjort mot Spanien (tvåa på rankingen) som tog sig hela vägen till final.

– Att få möta Frankrike är en bra sportslig utmaning för oss med tanke på den fasen vi är i just nu med landslaget, säger Per Broberg.

Dubbelmötet med Frankrike blir också början på Sveriges förberedelser inför VM-kvalet som startar i januari nästa år.

 

Tid: 25 September, 19:00 och 26 September, 19:00

Plats: Gavlehov, Alfahallen

 

Köp dina biljetter här!