GALLERI LARS PALM: Claes Kamp och Svartablad

GALLERI LARS PALM: Claes Kamp och Svartablad

Snabbfakta

  • Fri entré

Datum (<% occasionResult.length %>)

Dela

  • Arena: Kungen - Back Beat Bolaget
  • 2023-02-03 12:00 - 2023-02-05 12:00
  • Område: Sandviken
Det var i värderingarna som konstnärerna Svarta Blad och Claes Kamp hittade varandra. Ett möte som blev en vänskap och en vilja att skapa förändring tillsammans.

Verktygen, teknikerna och uttrycken skiljer sig. Linoleum och trä. Sprayfärg och tryckfärg. Humor och allvar. En salig, älskad röra men samma kamp och jävlar anamma. En tro på att två gemensamma röster är star-kare än två ensamma. Konstnärerna blev en duo och fick ett namn; Ingvar Kampblad. En ordlek som får dem att skratta, men också en medveten spark uppåt. Mot de fascister och kapitalister som trasar sönder vår värld. Mot de företag som försöker generera vinst på aktivister och radika-las framsteg. Folkhemmet, jämställdheten, rättvisan och kärleken tillhör folket, inte marknaden. Utställningen “Kom igen nu för fan!” är en uppmaning att resa sig, organisera sig. En förhopp-ning om att väcka vilja och lust i andra att kämpa. Det är dags att rädda världen. Kom igen nu för fan!
PERIOD: 14/1-5/2
VERNISSAGE 14/1 kl 15-18
ÖPPETTIDER: Fre-Sön 12-16
Claes Kamp
Claes Kamp är pseudonymet för Sandvikenfödde konstnären och slöjdaren Claes Larsson. Claes skapar huvudsakligen skulpturer av trä, färgsatta med sprayfärg och markers på politiska teman. Formspråket har han funnit i gränslandet mellan sin skolning i traditionell träslöjd och sin grund från tonåren med gatukonst och punk. Att ställa ut på Kungen och galleri Lars palm är som att komma hem. Galleriet är trots allt delvis startat av hans bror och det var på Kungen han spenderade sina tonår.
Svartablad
Lotta Blad heter konstnären bakom namnet Svartablad. Hon skapar konst i linoleum och handtrycker varje exemplar i sin garderob i Uppsala. Hennes tryck skapas nästan alltid med en grund i den lilla människans kamp. Det är en blandning av humor och allvar i verken och inspirationen kan ofta komma ifrån poesi, citat och musiktexter. Det finns en kärvhet och samtidigt en mjukhet i linoleum som Lotta förundras över och det läggs stor vikt vid att bevara den särskilda karaktär som dessa tryck ger.
Utställningen öppnar med vernissage den 14 januari kl 15.00. Därefter är galleriet är öppet: Fre, Lör, Sön: 12-16.
Utställningen produceras i samarbete med ABF Gästrikebygden och Konstfrämjandet Gävleborg, med stöd av Kulturrådet, Gunvorgöranssonsstiftelse, Sigrid göranssons Kulturstiftelse och Sandvikens kommun.

Snabbfakta

  • Fri entré

Dela