En rosa sportbil i motljus

The Great Electric Day

Snabbfakta

  • Fri entré
  • City

Datum (<% occasionResult.length %>)

Dela

  • Arena: Stortorget i Gävle
  • Datum: 2022-05-21 10:00
  • Område: Gävle stad
Välkommen att titta, prata och prova på det senaste inom hållbara transporter och energilösningar! Utställning av nya elfordon av alla de slag. Provkör en elbil för första gången eller lyssna det senaste inom omställningen av transporter.

The Great Electric Day är en dag i elens tecken! Tillsammans med företag i Gävletrakten visar vi upp det senaste när det gäller elfordon och moderna energilösningar.
Välkommen att titta, prata och prova på det senaste inom hållbara transporter och energilösningar. På Stortorget kommer nya elfordon av alla de slag att ställas ut tillsammans med annat inom smarta energilösningar. Tävla i elbilsquizet, provkör en elbil för första gången eller lyssna till något av det senaste inom omställningen till hållbara transporter!

Urval av händelser under dagen (kl 10-17):
10:00 Invigningstal av landshövding Per Bill
11:00 Elbilsmyter med Tibor Blomhäll
11:55 Gävle ställer om! Gävle kommun berättar om resan mot ett klimatneutralt Gävle
12:05 Solpanelen – lokalpolitiken, elektrifieringen och transporterna
13:25 Hur är det att äga elbil? Robert Ståhl, elbilsägare och medarrangör till TGED berättar
14:40 Solceller och dess placering
15:00 Den nya energitillverkningen och lagringen Andreas Gyllhammar
16:45 Dragning Elbilsquiz
*Med reservation för ändringar. Fler programpunkter tillkommer!

The Great Electric Day startades av två entusiaster med samma mål. Att skynda på omställningen till hållbara transporter och framtida energilösningar.
Efter the First Edition av The Great Electric Day i Östersund 2021, kan vi bara konstatera att det blev en succé och vi kommer genomföra eventet i fler städer många år framöver. I samarbete med Gävle kommun har nu turen kommit till Gävle.
Under dagen får du en titt på hur framtiden kommer att se ut, prova hur det funkar med elbil, att ladda och inte minst – känna den svårslagna känslan av att köra en elbil för första gången!

Snabbfakta

  • Fri entré
  • City

Dela