cbis:2639937
cbis:2639937
cbis:2639937
Rum med möbler

Rum med möbler

cbis:2639937

Intryck - Uttryck - Avtryck / Kulturresa med Wilhelmina Skogh i fokus

En serie dagsturer om och med människor som lämnat avtryck till eftervärlden! Just denna resa tillägnas några av länets pionjärer och starka kvinnor med entreprenören och legendaren Wilhelmina Skogh i spetsen!

Information

Fredag 19/7 klockan 08.45 avgår bussen från Gävle Resecentrum med första anhalt Kilafors och Nostalgicaféet. Vi får en god macka och spännande berättelser om bland andra Wilhelmina Skogh! Här finns även ett ficklampsmuseum, en lanthandel med mera.

Nästa anhalt är Arbrå och Träslottet som skapades av ikonen Willy Maria Lundberg, Sveriges första konsumentupplysare! Här finns butiker, utställningar och en stor park där vi kanske spelar ett parti Fia med knuff eller bara njuter av atmosfären. Vi bjuds på (kall) sommarlunch i restaurangen samt berättelser om den gamla Hälsingegården och - förstås - Willy Maria.

I Bollnäs väntar Alwa Woxlin, Hälsinglands egen bokförläggare, för att berätta om verksamheten hon startade strax innan hon fyllde 60! Alwa brinner för barnen, bygden och kvinnohistoria och har bland annat gett ut boken Kvinnorna i Hälsingland. Tillfälle finns att köpa böcker för den som önskar.

Sista anhalten för dagen är det pampiga stationshuset i Storvik där Wilhelmina Skogh-sällskapet huserar. Vi bjuds på filmvisning, utställning, anekdoter samt eftermiddagskaffe med hembakad kaka!

Vi beräknar att vara tillbaka vid Gävle Resecentrum cirka klockan 17.

Guide och reseledare är Carina Aynsley, certifierad turistguide.
Resan kan tillgänglighetsanpassas för hörselskadade och rörelsehindrade.

Prisinformation
Se hemsida: www.hälsingeguide.se
Speciella behov
Rökfritt
Plats: Storviks stations/Wilhelminas Framtidsförening/Café

19 Jul 08:45

Tillfällen

19 Juli 2024
Intryck - Uttryck - Avtryck / Kulturresa med Wilhelmina Skogh i fokus 19 July 2024 - 08:45
Kontaktuppgifter