Vinterbild med snö och rött hus i Gamla Gefle

Maxa julkänslan med en Julweekend i Gävle

Varmt välkomna till Gävlebockens egen stad! Njut av en weekend nära Stockholm när Gävle dukar upp ett helt smörgåsbord av aktiviteter som fyller hela helgen med hjärtvärmande, juliga och gnistrande upplevelser. Julen börjar, och fortsätter, i Gävle!

Inled helgen med julens smaker

Fredagsmys i juletid, då får tacosen stryka på foten. Julens alla godbitar finns tillgängliga. Njut av goda smaker från havet och skogen. Med lokala läckerheter inleder ni kvällen och tar er sedan vidare ut i den gnistrande fredagskvällen.

Sov gott på Scandic hela julweekend

Välkomna till Gävle! Kanske kommer ni med tåg, i så fall går ni till Scandic CH på några minuter, ett mysigt hotell alldeles intill Gävle Central. Här bor ni i händelsernas centrum med mycket korta avstånd till alla helgens aktiviteter.

Njut av årets julbord

Många olika julbord finns att njuta av, alla dignande av godsaker. Traditionella och med nyare inslag. Havet möter skogen och marken. Oavsett hur många turer runt julbordet man enligt tradition ”ska” genomföra, lovar vi att ni kommer kunna njuta av var och en av dem!

70 kg pepparkaksdeg, cellfies och game day

God morgon! Välkomna till en dag fylld av fina, juliga, känslosamma och adrenalinstinna upplevelser när Gävle bjuder in er att njuta av hela känsloregistret. Vi blandar helt oblygt kultur, mathantverk, historia och sport. Allt är framdukat och inbäddat i en varm julstämning.

Hitta julkänslan med Pepparkakshuset hos Länsmuseet Gävleborg

Ni kommer känna doften redan innan ni kliver in i den vackra byggnaden som började byggas 1938, men ni kommer inte att få smaka, bara hänföras av det fantastiska bygget av sisådär 70 kg deg och en massa kristyr!
Varje år designas ett nytt pepparkakshus.

Fånga den viktiga historien hos Sveriges Fängelsemuseum

Låt er beröras och uppröras av historien, ta del av hur man levde i fångenskap förr i tiden. Historien kommer nära och det kan vara extra skönt att hålla någon i handen. Det gamla cellfängelset är också perfekt för en ”Cellfie”. Gå sedan till ett café, smält upplevelsen och njut av friheten.

Guldglitter och sprakande glamour när ni njuter av Julshower

Lördagskvällen ligger som ett paket framför er, bara att öppna och njuta. Byt om till den glittriga julstassen, knyt julslipsen och ha dansskorna redo. Gör er redo att bli tagna med storm när ni väljer bland ett stort utbud av upplevelser som ger gåshud!

Njut av Gävlebockens egen bakelse och toppa med julshoppning och julmarknader

God morgon! Efter att ha njutit av en god hotellfrukost erbjuder Gävle med omnejd många upplevelser som förstärker julkänslan och som fyller er med en julig avslutning av ert besök i Gävle för denna gång. En hel del av den kan paketeras och få följa med hem!

Julmarknader i och runt om Gävle

Här, i Gävlebockens land kan ni välja på många olika julmarknader. Promenera runt och botanisera bland allt som hör julen till. Njut av glögg- och pepparkakssmaker på plats och köp med hem för att njuta av julminnet länge.

Fika bockbakelse på Lido

Kliv in hos det anrika konditoriet på Söderbacken och njut av dofterna. Det var här idéen och den första skissen tog form, på en servett. Vad Stig Gavlén fikade på när han skissade den första Gävlebocken vet vi inte, men fundera på det när ni njuter av en egen bakelse.

Hjälp tomten - Julshoppa i Gävle

En gåva till någon kär eller till dig själv? En egen bit av Gävle att lägga under granen, en egen souvenir att förstärka känslan och ta med minnena hem. Strosa i våra butiker att väl bland vårt stora utbud.