cbis:2625577

Lunchseminarium: Den litterära dystopin

Fördjupa dig i Kallocains teman och frågor i vår seminarieserie!

Information

Den litterära dystopin
Gäst: Sarah Ljungquist, Högskolan i Gävle

Karin Boyes Kallocain är en av svensk litteraturs mest betydande dystopier, med Leo Kalls kamp för och emot den totalitära staten i handlingarnas centrum. Vilka frågor väcker Karin Boyes klassiska berättelse för dagens läsare?

Nu bjuder vi in till lunchseminarium om Kallocains teman och frågor. Hur är det att, som Leo Kall, leva och verka i en auktoritär stat? Hur överför man Karin Boyes ord till scenen? Och vilken funktion har egentligen dystopin som konstform, för läsaren och åskådaren?

Karin Boye skrev Kallocain mitt i ett brinnande världskrig. Berättelsen om sträng övervakning och det kyliga samhället inspirerades av och kritiserade starkt det hon såg hända i såväl Tyskland som i Sovjetunionen under 1930- och 40-talet. Dystopier och utopier har funnits i våra berättelser och sagor i många tusen år, men när behöver vi dem? Och varför? Sara Ljungquist är genusvetare och har studerat och skrivit om dystopin som litteraturform.

**Information om lunchen:**
Vid seminariet serveras en vegetarisk sallad för den som vill äta. Den kostar 70 kr. Vi bjuder på kaffe/te och bulle.

Om du har några allergier önskar vi att du mejlar oss den informationen på [[email protected]]([email protected]). Ange vilket datum du köpt biljett till.

För att vi ska kunna beställa lunch till alla som önskar behöver vi ha din bokning senast onsdagen den 17 april. Biljetter till att delta på endast seminarium kan köpas ända fram till seminariets start.

Prisinformation
Seminarium inkl. lunch och kaffe/te och bulle 120 kr, alternativt endast seminarium och kaffe/te och bulle 50 kr.
Speciella behov
Allergianpassat Handikappvänligt Handikappanpassat Rökfritt
Faciliteter
WC
Område
City
Plats: Folkteatern Gävleborg

20 Apr 11:30

Tillfällen

20 April 2024
Lunchseminarium: Den litterära dystopin 20 April 2024 - 11:30
Kontaktuppgifter