cbis:812090
Testa din QR-kodläsare genom att läsa av denna kod och lyssna till introduktion av Audioguiden på Mackmyra Bruk och Brukspark

Testa din QR-kodläsare genom att läsa av denna kod och lyssna till introduktion av Audioguiden på Mackmyra Bruk och Brukspark

Mackmyra Brukspark

Välkommen att besöka Mackmyra Bruks 200-åriga brukspark.

Audioguide berättar om livet på bruket om du har en QR-kodläsare i din smartphone. Installera appen ”QR Reader for iPhone” eller ”QR Reader for Android”.

År 2020 sker ingen skulpturutställning i parken.

Information

Mackmyra brukspark ligger vackert längs Gavleåns stränder, 12 km väster om Gävle.
Parken ingår i en gammal järnbruksmiljö, Mackmyra bruk. En ideell förening "Bruksparkens Vänner" sköter parken.
Lusthuset, från år 1831 i form av ett antikt tempel, och kastanjeallén är båda byggnadsminnesförklarade.

I parken och på bruket finns stolpar med QR-koder som gör din smartphone till en audioguide. Så kan du ta del av livet och utvecklingen på Mackmyra Bruk och Brukspark.

Du kan ta med en pick-nick korg eller fika på golfens café.Speciella behov
Husdjur tillåtna Barnvänligt
Område
Naturnära Sjönära Skogsmiljö
Kontaktuppgifter

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning: 12 km väster om Gävle Ta av från motorväg E16 vid Valbo Köpcentrum/trafikplats Mackmyra (inte trafikplats Valbo). Från Gävle: Höger i rondellen #1, rakt genom rondell #2 (passera IKEA) och vänster i rondell #3. Från Sandviken: Höger i rondellen #1, rakt genom rondell #2 & #3 (passera IKEA) och vänster i rondell #4. Följ skyltar mot Mackmyra Golf och Mackmyra Bruk Parkering sker på parkeringsplatser vid ån, söder om bruket och väster om parken.