musiker

musiker

Marmen String Quartet (UK)

Tisdagen den 28 november kl. 19, Missionskyrkan Ockelbo

Information

Få tonsättare kan närma sig Haydn i sin humor och retorik, men Ligeti är en av dem och båda finns med på programmet i denna konsert med Marmen Quartet. Bakom dissonans och drama gömmer sig charm, elegans och en sarkastisk glimt i ögat som är rent beroendeframkallande. Fishers ”Heal” är en suggestiv och personlig kommentar på pandemins effekter och skrevs till Marmen Quartet under 2020. Ur dess sköra atmosfär tornar Brahms kvartett i c-moll upp sig, ett verk som likt ”Heal” kom till världen genom en svår och långsam kompositionsprocess samt präglas av mer sårbarhet och intimitet än man kan tro.

Marmen Quartet, som bildades 2013 vid Royal College of Music i London, har snabbt fått ett rykte om sig för vitaliteten och kraften i sina framträdanden. 2019 vann de Grand Prix i Bordeaux International String Quartet Competition samt första priset i Banff International String Quartet Competition, inklusive Haydn-priset och det kanadensiska kommissionspriset. De senaste engagemangen har tagit kvartetten till Amsterdams och Barcelonas stråkkvartettbiennaler samt Hitzacker- och Lockenhaus-festivalerna.

Marmen Quartet:
Johannes Marmen, violin
Laia Braun, violin
Bryony Gibson-Cornish, viola
Sinéad O’Halloran, cello

Ockelbo Arrangörsförening samarbetar med Region Gävleborg, Ockelbo Kommun, Stiftelsen Wij Valsverk, Gotan, Missionskyrkan och Svenska kyrkan i Ockelbo.

Biljetter: https://kulturbiljetter.se/evenemang/6383/marmen-string-quartet

Prisinformation
Fri entré för alla under 20 år. Vuxna 300 kr.
Faciliteter
WC
Plats: Missionskyrkan i Ockelbo

28 Nov 19:00

Tillfällen

28 November 2023
Marmen String Quartet (UK) 28 November 2023 - 19:00
Kontaktuppgifter