Matberedskap i Gästrikland
Hur ska vi äta i framtiden? Kan vi öka den regionala matproduktionen? Gunnar Rundgren, småbrukare och författare
Nanna Jan-Ers och Lisa Valleräng, MatVärden Gävleborg.
Information
Självförsörjningsgraden i Gästrikland och vid Nedre Dalälven är låg även för sådant som går att odla i regionen, det skapar långa transporter, utsläpp och sårbarhet vid olika kriser. Om fler köper lokalt producerad mat ökar möjligheterna för lokala producenter att odla mer, förändra mer och skapa försörjning för sig själva och andra.
Lördag 25 januari kl. 14-16 Hur ska vi äta i framtiden? Kan vi öka den regionala matproduktionen? Gunnar Rundgren, grundare av KRAV, småbrukare, lantbrukskonsulent, aktuell med ”En strategi för den goda maten”. Nanna Jan-Ers och Lisa Valleräng från MatVärden i Gävleborg medverkar också.
Lördag 15 februari kl. 14-16 Malin Pettersson som arbetat med att skapa marknader för lokala producenter. Aktiv i Valbo och Vinnersjö. Pia Rydberg Wallner, projektledare leaderprojektet Upplev smaken av Nedre Dalälven. Lokala producenter inbjudna.
Plats: Hörsalen vid Naturum, Gysinge. Fri entré. Vi bjuder på smörgåsfika.
Arr: Naturskyddsföreningen Sandviken, Gysinge Torghandel med stöd av Leader Nedre Dalälven.
Bra att veta
15 Feb 14:00
Tillfällen
Kontaktuppgifter
- Evenemangslänk: https://www.facebook.com/events/3706682862919449?checkpoint_src=any
- E-post: [email protected]