cbis:2652075

Sara Parkman på Sunnanäng Kulturgård

Välkommen till en intim konsert i gårdsmiljö med Sara Parkman, folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum - och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn.

Information

”Vi såg Sara på en konsert förra sommaren och blev helt tagna, äntligen kommer hon till oss på Sunnanäng Kulturgård”

Konserten är hemma hos oss (Olle, Josefine och Loe) och ni sitter på bänkar i gräset. Kaffe, fika, matiga mackor och några noggrant utvalda sorters folköl finns till försäljning. Parkeringsplats finns på åkern men för er som har möjlighet; ta gärna cykeln längs med Hälsans stig och vackra Jädraån (3 km från centrum). Begränsat antal biljetter släpps.

Info om Sara Parkman:
När hennes senaste album ”Eros Agape Philia” gavs ut i oktober 2022 möttes det av översvallande recensioner. Nöjesguiden delade ut sitt allra högsta betyg och skrev: ”Det är folkligt, mystiskt, mäktigt och modernt.” Gaffa, som gav betyget fem av 6, skrev: ”En välbehövlig motvikt mot de som tror att folkmusiken hör hemma på ett hembygdsmuseum.”

Albumet blev Sara Parkmans breda genombrott och låg högst upp på DN’s albumtopplista i inte mindre än fem veckor. Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris, utsetts till årets bästa liveakt på Manifestgalan och till Årets folkmusik på Grammisgalan. Förutom albumsuccén har Sara Parkman hunnit med flera helt utsålda turnéer och också gästat Jill’s Veranda i Nashville.

Under sommaren 2023 gav sig Sara Parkman ut på en omfattande turné men sammanlagt 18 turnéstopp i Sverige och Norge, inklusive Rosendal Garden Party i Stockholm och Way Out West i Göteborg. Dessutom kammade hon hem priset för “Årets Folkmusik” på Grammisgalan 2023.
"Sara Parkmans tredje album ”Vesper” är en skiva att inte bli riktigt klok på. Och det är menat som beröm. (…) Det bågnar av körer, svepande syntklanger, folklåtar, episk pop, psalmer, klimatgrubbel. Det är brokigt, mäktigt" - DN Kultur (4 av 5)

Artister som besökt Sunnanäng Kulturgård tidigare är:
Tomas Andersson Wij
Frida Hyvönen
Jakob Hellman
Moneybrother
Cookies ’N’ Beans
Good Harvest mfl.

Prisinformation
350
Speciella behov
Barnvänligt Rökfritt
Faciliteter
WC
Plats: Sunnanäng Kulturgård Jäderfors

06 Aug 19:30

Tillfällen

06 Augusti 2024
Sara Parkman på Sunnanäng Kulturgård 06 August 2024 - 19:30
Kontaktuppgifter