Kusön vid Gävles kust
29 aug

The Color Run

Häng med på årets färggladaste fest där vi hyllar hälsa, liv och glädje!

6 aug
8 aug

Getaway Rock Festival

Gasklockeområdet i stadsdelen Brynäs i centrala Gävle är skådeplatsen för en rockfestival med variation och en hel del attityd – Getaway Rock Festival.

22 aug

Tomas Ledin i Furuviksparken

Tomas Ledin hör den svenska sommaren till. Efter sex års uppehåll drar den folkkäre artisten åter ut på traditionell sommarturné och Furuviks Stora Scen utgör ett av turnéstoppen.

13 maj

Barnens Dag i Sandvikens centrum

Barnens dag med massor av aktiviteter och underhållning presenteras av Kuckeliku på Radio Sandviken.

10 jul

Måns Zelmerlöv i Furuviksparken

Den 21 maj kommer Måns att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Wien och därefter väntar ”The Heroes Tour”– en omfattande turné som gör ett stopp i Furuvik

27 jun

Magnus Uggla i Furuviksparken

Magnus Uggla ger sig ut på en efterlängtad sommarturné i juni och Furuvik utgör ett av turnéstoppen

18 jul

Ola Salo i Furuviksparken

2015 blir Ola Salos år. Förra veckan släpptes singeln ”How I Kill” från det kommande albumet som släpps i vår och under sommaren beger han sig ut på sin första omfattande soloturné

23 maj

Järnvägsmuseum 100 år

Res i tiden till Järnvägsmuseums 100-årsfirande 23 maj 2015. Unik parad med de äldsta och mest populära ångloken, bland annat Prins August från 1856.

23 maj

Stiftelsen i Furuviksparken

Furuviks konsertpublik kan förbereda sig på ett kärt återseende under säsongen 2015. Stiftelsen har åter tilldelats uppdraget att inviga konsertsommaren i parken.

15 maj

Gävle Symfoniorkester - Brahms violinkonsert

Chefdirigent Jaime Martín Esther Yoo: violin Peterson: And all the trees of the fields will clap their hands Brahms: Violinkonsert Brahms: Serenad nr 1 i D dur

14 aug

Diggiloo 2015

Nu kommer Diggiloo till Högbo bruk !

På gång i veckan

 • Androm till skräck och varnagel

  ons 20 aug - sön 28 jun

  I slottshäktet från 1732 möter Du den tid i Sverige då vi hade skampålar på torgen, skamstockar utanför kyrkorna och mängder av galgbackar längs med allfartsvägarna. Fångarna trängs under fasansfulla omständigheter i arresterna i väntan på rättegång och dom.

  Läs mer
 • Martin Rubashov

  tors 7 maj

  Martin Rubashov är en svensk musiker som släppte sitt debutalbum "The Watcher of the Skies" 2013.

  Läs mer
 • Farsta

  fre 8 maj

  Med ett rakt och ärligt rocksound, byggt kring Hasses självbiografiska texter på svenska, balanserar Farsta mellan realism och drömmar.

  Läs mer
 • Gävle Symfoniorkester - Petter

  lör 9 maj

  KOM FÖR ATT efter flera utsålda hus i Berwaldhallen kommer Petter till Gävle Symfoniorkester. Med sin outtömliga kärlek till musiken och sin förmåga till ständig förnyelse är det inte helt överraskande att hip-hopartisten Petter Alexis Askegren nu gör entré i Lördagsserien. Denne rapparlegend har ju tidigare flörtat med både blues och pop så varför inte med orkestermusik?

  Läs mer

tag #sharegävle

web Shop

Gävle destinationen alla pratar om.

Välkommen till Gävle!