Toppbild sommar 2017
25 sep
16 dec

Bondens egen marknad

Bondens egen marknad på Stortorget

28 okt

THE ARMED MAN - A MASS FOR PEACE

En fredskonsert i Gavlehovshallen med Gävle Symfoniorkester, Malena Ernman, Chokri Mensi samt körer från regionen. Denna konsert är en nutida och mångkulturell manifestation mot krigets fasor och med hopp om fred! The Armed Man: A Mass For Peace av Karl Jenkins tillägnades de drabbade i Kosovokriget 1998-1999. Verket är skrivet för kör, solister och symfoniorkester och har formen av en mässa med inslag från andra religiösa texter, men berättar parallellt en krigshistoria gestaltad i sekulära texter.

12 okt
15 okt

World Cup i bandy

Världens sexton bästa bandylag gör upp i VM för klubblag den 12-15 oktober i Göransson Arena.

3 nov

OSKAR LINNROS - TURNÉPREMIÄR!

I höst åker Oskar Linnros på turné. Turnépremiären är i Gävle Konserthus den 3 november. Oskar Linnros har varit en del av vår musikscen i över ett decennium och ses numera som en nyckelspelare i utvecklingen av svensk popmusik. Med det sjufaldigt Grammisnominerade albumet Vilja Bli som kom 2010 startade han den våg av euforisk soul på svenska som kom efter, och med den mångbottnade, platinasäljande uppföljaren Klappar och Slag från 2013 ritade han återigen om kartan för svensk musik.

29 sep

John Lindberg Trio - JLT

Med ena foten i klassisk rockabilly och den andra i modern rockmusik har trion John Lindberg Trio – eller JLT helt enkelt – blivit en av Sveriges mest älskade liveakter. John Lindberg Trio albumdebuterade redan 2006 som John Lindberg Rockabilly Trio och har sedan dess hunnit med ytterligare sex album, varav senaste albumet Dig It! släpptes 2014.

18 okt

Musiksoppa: Svante Thuresson - På svenska

Med över 50 år i branschen och med en låtskatt som få är Svante Thuresson utan tvekan en av Sveriges mest älskade jazzmusiker. Det är en stor ära och vi är glada över att kunna presentera Svante som en av våra musikgäster till ”Musiksoppa”. Ett signum för Svante Thuresson är hans energi och ständiga utforskande av genrer som också uppmärksammades under Jazzfesten 2017 i Sundsvall. Han fick då hederspris för sin livslånga insats inom jazzmusiken. Dagens soppa är potatissoppa med marinerad purjolök och koriander.

15 nov

Musiksoppa: Gunilla Backman och Kristin Stenerhag - Musikaler

Gunilla Backman och Kristin Stenerhag tar oss med på en välljudande resa kantad av musikaliska pärlor och storslagna klassiker. Gunilla är en av Sveriges största musikalartister med många internationella framgångar. Hon har bland annat haft roller i musikalerna Les Miserable, Miss Saigon och Mamma Mia. Vid pianot sitter Kristin Stenerhag som är en av medlemmarna i Peter Carlsson och Blå Grodorna. Kristin har arbetat med flera av våra främsta svenska artister. Soppan som bjuds till är rödbetssoppa med fetaostcreme, mynta och flagad mandel.

På gång i veckan

 • Barnrytmik med Karin Zakrisson

  tors 7 sep - tors 16 nov

  Sjung, dansa, spela & ramsa.

  Läs mer
 • Handarbetscafé med te

  mån 25 sep - mån 4 dec

  Handarbetscafé

  Läs mer
 • THOMAS BACKMAN BAND

  ons 27 sep

  Den här unga gruppens ledare rörblåsaren Thomas Backman, har sina rötter i Sandviken. Idag är han, i likhet med gruppens övriga medlemmar, bosatt i Stockholm. På sin meritlista kan han peka på spel med Sarah Riedel och Georg Riedel. Han medverkade också som musiker i filmen om Monica Zetterlund. I sångerskan och keyboardisten Josefin Lindstrand har gruppen en av landets mest uppmärksammade kompositörer. Thomas Backman, saxofoner/klarinett Josefin Lindsrand, keyboard/sång Oscar Schönning, bas Josefin Runsten, trummor

  Läs mer
 • Sagostund

  lör 30 sep - ons 6 dec

  Högläsning, dramatiseringar, sånglekar, rim & ramsor.

  Läs mer

web Shop