Kusön vid Gävles kust
6 aug

Allsångskväll i Trebo

Allsångsledare är Fredrik Swahn och kvällens gästartist är Caroline af Ugglas.

15 aug

Balkongfesten

Efter de två föregående succéerna bjuder vi in till en minst lika bra fest för tredje året i rad. Varmt välkommen till 2015 års upplaga av BALKONGFESTEN! Konceptet lyder: lördag 15 augusti bjuder vi in till en heldag i kulturens tecken, utomhus, helt gratis. Det kommer att bli sång, musik och humor, magi, sagor, ponnyridning, familjeunderhållning och massa annat. Vi spärrar av Staketgatan framför Gävle Teater och använder både gatan, vår trapp och balkongen som scen.

22 aug

Tomas Ledin i Furuviksparken

Tomas Ledin hör den svenska sommaren till. Efter sex års uppehåll drar den folkkäre artisten åter ut på traditionell sommarturné och Furuviks Stora Scen utgör ett av turnéstoppen.

6 aug
8 aug

Getaway Rock Festival

Gasklockeområdet i stadsdelen Brynäs i centrala Gävle är skådeplatsen för en rockfestival med variation och en hel del attityd – Getaway Rock Festival.

29 aug

The Color Run

Häng med på årets färggladaste fest där vi hyllar hälsa, liv och glädje!

21 aug

Isabella Rossellinis föreställning "Green Porno" 21 augusti

Wij Trädgårdar gästas av Isabella Rossellini

17 sep

Säsongspremiär SHL Brynäs IF - Malmö

Svenska Hockeyligan 2015/2016

11 aug
1 sep

Havsvandring – Norrlandet och kusten

Följ med på en guidad skärgårdstur med Limöbåten. Under två timmar upptäcker vi tillsammans hur Gävle öppnar upp mot havet och hur staden och samhället utvecklas och växer längs kusten.

29 aug

Scensommarkonserten

Lördag den 29 augusti bjuder Gävle Symfoniorkester på gratiskonsert utomhus vid Gasklockorna i Gävle. Linnea Henriksson, Magnus Carlson och Malena Ernman är solister med orkestern, som leds av ingen mindre än Anders Berglund. Dessutom uppträder Helges Allstars, ensembler från Gävle Kulturskola och barnens favoriter; Vattenmannen & Speed. Konferencier är Larry Forsberg. Biljetterna släpps den 10 augusti.

21 aug

Gävle-Dala duellen Brynäs IF - Leksands IF

Försäsongens höjdpunkt blir duellen mellan ärkerivalerna Brynäs IF och Leksands IF. Här möts herr-och damlag i heta dueller två dagar i rad, och tävlar om totalsegern tillsammans med fans och sponsorer.

4 aug
16 aug

Tåg varje dag till Järnvägsmuseet

Rälsbuss ingår i entrén! Åk till järnvägsmuseet och fordonsmagasinet i sommar!

14 aug

Diggiloo 2015

Nu kommer Diggiloo till Högbo bruk !

På gång i veckan

tag #sharegävle

web Shop

Gävle destinationen alla pratar om.

Välkommen till Gävle!