Toppbild sommar 2017
29 sep

John Lindberg Trio - JLT

Med ena foten i klassisk rockabilly och den andra i modern rockmusik har trion John Lindberg Trio – eller JLT helt enkelt – blivit en av Sveriges mest älskade liveakter. John Lindberg Trio albumdebuterade redan 2006 som John Lindberg Rockabilly Trio och har sedan dess hunnit med ytterligare sex album, varav senaste albumet Dig It! släpptes 2014.

15 nov

Musiksoppa: Gunilla Backman och Kristin Stenerhag - Musikaler

Gunilla Backman och Kristin Stenerhag tar oss med på en välljudande resa kantad av musikaliska pärlor och storslagna klassiker. Gunilla är en av Sveriges största musikalartister med många internationella framgångar. Hon har bland annat haft roller i musikalerna Les Miserable, Miss Saigon och Mamma Mia. Vid pianot sitter Kristin Stenerhag som är en av medlemmarna i Peter Carlsson och Blå Grodorna. Kristin har arbetat med flera av våra främsta svenska artister. Soppan som bjuds till är rödbetssoppa med fetaostcreme, mynta och flagad mandel.

12 okt
15 okt

World Cup i bandy

Världens sexton bästa bandylag gör upp i VM för klubblag den 12-15 oktober i Göransson Arena.

3 nov

OSKAR LINNROS - TURNÉPREMIÄR!

I höst åker Oskar Linnros på turné. Turnépremiären är i Gävle Konserthus den 3 november. Oskar Linnros har varit en del av vår musikscen i över ett decennium och ses numera som en nyckelspelare i utvecklingen av svensk popmusik. Med det sjufaldigt Grammisnominerade albumet Vilja Bli som kom 2010 startade han den våg av euforisk soul på svenska som kom efter, och med den mångbottnade, platinasäljande uppföljaren Klappar och Slag från 2013 ritade han återigen om kartan för svensk musik.

24 sep
16 dec

Bondens egen marknad

Bondens egen marknad på Stortorget

28 okt

THE ARMED MAN - A MASS FOR PEACE

En fredskonsert i Gavlehovshallen med Gävle Symfoniorkester, Malena Ernman, Chokri Mensi samt körer från regionen. Denna konsert är en nutida och mångkulturell manifestation mot krigets fasor och med hopp om fred! The Armed Man: A Mass For Peace av Karl Jenkins tillägnades de drabbade i Kosovokriget 1998-1999. Verket är skrivet för kör, solister och symfoniorkester och har formen av en mässa med inslag från andra religiösa texter, men berättar parallellt en krigshistoria gestaltad i sekulära texter.

18 okt

Musiksoppa: Svante Thuresson - På svenska

Med över 50 år i branschen och med en låtskatt som få är Svante Thuresson utan tvekan en av Sveriges mest älskade jazzmusiker. Det är en stor ära och vi är glada över att kunna presentera Svante som en av våra musikgäster till ”Musiksoppa”. Ett signum för Svante Thuresson är hans energi och ständiga utforskande av genrer som också uppmärksammades under Jazzfesten 2017 i Sundsvall. Han fick då hederspris för sin livslånga insats inom jazzmusiken. Dagens soppa är potatissoppa med marinerad purjolök och koriander.

På gång i veckan

 • Skutt17 - utställning

  fre 1 sep - mån 20 nov

  Skulpturutställning utomhus på Kulturhusets gård, hela hösten. Textilinstallationer, miniskulptur, gerillaslöjd osv

  Läs mer
 • Biblioterapi-bokcirkel

  tors 14 sep - tors 21 dec

  Biblioterapi är ett välkänt begrepp i många länder. Genom att läsa böcker om ett ämne och sedan diskutera det i en grupp så kan det användas som ett komplement till vanlig samtalsterapi. Vi kommer att läsa en roman eller faktabok om ett visst tema och sedan diskutera boken tillsammans. Tema Skilsmässa Torsdag 14 september Det är något som inte stämmer av Martina Haag Torsdag 28 september Århundradets kärlekskrig av Ebba Witt-Brattström Torsdag 12 oktober Happy Happy av Maria Sveland Tema Missbruk och medberoende Torsdag 26 oktober Djävulsdansen: bli fri från medberoende av Sanna Lundell och Ann Söderlund Torsdag 9 november Anhörig av Katerina Janouch Torsdag 23 november Glöm mig av Alex Schulman Tema Glädjen till livet Torsdag 7 december Det händer när du vilar av Tomas Sjödin Torsdag 21 december Lyckan i det lilla av Ernst Kirschsteiger

  Läs mer
 • Kvällsöppet på onsdagar!

  sön 24 sep - sön 31 dec

  After work kan även innebära en kulturupplevelse!

  Läs mer
 • Idrottens dag – Gävle slott

  lör 30 sep

  Välkommen till Gävle slott och till Idrottens dag – landshövding Per Bill, Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna bjuder in till en dag full av aktiviteter för alla åldrar!

  Läs mer

web Shop