å-draget i Gävle
26 okt

Maria Möller - This Time

En humorshow och en konsert i ett.

10 nov
18 nov

GUSHI

...om oss som är lite för rädda för att leva...

28 okt

Halloweenshopping i stan!

Halloweenshopping är årets spökigaste event i city. Flera butiker har läskigt bra erbjudanden, vi bjuder på massor av roliga happenings och tävlingar under dagen för både stora och små spöken. För dig som vill mjukstarta så är ni välkomna till Stortorget kl. 11-12 och pynta Spökbussen.

15 nov

Musiksoppa: Gunilla Backman och Kristin Stenerhag - Musikaler

Gunilla Backman och Kristin Stenerhag tar oss med på en välljudande resa kantad av musikaliska pärlor och storslagna klassiker. Gunilla är en av Sveriges största musikalartister med många internationella framgångar. Hon har bland annat haft roller i musikalerna Les Miserable, Miss Saigon och Mamma Mia. Vid pianot sitter Kristin Stenerhag som är en av medlemmarna i Peter Carlsson och Blå Grodorna. Kristin har arbetat med flera av våra främsta svenska artister. Soppan som bjuds till är rödbetssoppa med fetaostcreme, mynta och flagad mandel.

3 nov

OSKAR LINNROS - TURNÉPREMIÄR!

I höst åker Oskar Linnros på turné. Turnépremiären är i Gävle Konserthus den 3 november. Oskar Linnros har varit en del av vår musikscen i över ett decennium och ses numera som en nyckelspelare i utvecklingen av svensk popmusik. Med det sjufaldigt Grammisnominerade albumet Vilja Bli som kom 2010 startade han den våg av euforisk soul på svenska som kom efter, och med den mångbottnade, platinasäljande uppföljaren Klappar och Slag från 2013 ritade han återigen om kartan för svensk musik.

På gång i veckan

 • Taysta - vinprovning, ölprovning och whiskyprovning i Gävle!

  fre 16 sep - tis 26 jun

  Njut av goda smakkombinationer i en mysig miljö tillsammans med en härlig sommelier i centrala Gävle! Vi arrangerar i Gävle olika vinprovningar, ölprovningar och whiskyprovningar.  

  Läs mer
 • Öppen läsestuga

  tis 12 sep - tis 31 okt

  ”Jag vill va diagonal.” Elisabet Hermodsson i våra hjärtan. Vi pratar om några dikter av den nyligen bortgångna visdiktaren och konstnären. Ta gärna med egna dikter! Samtalsledare: Elisabeth Björklund och Lena Ödeen

  Läs mer
 • Galleri Konstra: Julia Frost Nylén "Jag Frosteriet"

  sön 22 okt - sön 5 nov

  En vägg på Konstra.

  Läs mer
 • THE ARMED MAN - A MASS FOR PEACE

  lör 28 okt

  En fredskonsert i Gavlehovshallen med Gävle Symfoniorkester, Malena Ernman, Chokri Mensi samt körer från regionen. Denna konsert är en nutida och mångkulturell manifestation mot krigets fasor och med hopp om fred! The Armed Man: A Mass For Peace av Karl Jenkins tillägnades de drabbade i Kosovokriget 1998-1999. Verket är skrivet för kör, solister och symfoniorkester och har formen av en mässa med inslag från andra religiösa texter, men berättar parallellt en krigshistoria gestaltad i sekulära texter. Innan konserten kan man ta del av utställningar av fristadskonstnären Issa Touma, kulturskolans bildelever och stadsbiblioteket. Vi bjuds även på framträdanden med elever från Gävle Kulturskola och en projektkör för nyanlända.

  Läs mer

web Shop