Melodifestivalen 2016 Gävle
24 feb
5 mar

Välkommen till en säsong i Svenska Superligan!

Gävle GIK:s hemmamatcher på Träffen/Gavlerinken 2015/2016

20 apr

Musiksoppa med Quilty

Quilty är en av få professionella svenska musikgrupper som har specialiserat sig på traditionell irländsk folkmusik. Genom åren har de etablerat sig som ett mycket populärt liveband, med ett starkt personligt och engagerande uttryck.

21 feb

Kjell Lönnå & Sundsvalls Kammarkör

Välkommen till en sångfest med Sundsvalls Kammarkör. Kören har med sin ledare Kjell Lönnå framträtt i åtskilliga uppmärksammade konserter.

14 feb

PIPPI LÅNGSTRUMP av Astrid Lindgren

Familjeföreställning från 3-99 år med massa glädje, spänning, sång och dans.

17 feb

Musiksoppa med Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark

Folkkära hits, träffsäkra imitationer och berättelser från över femtio år i svenskt musikliv. Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark bjuder tillsammans på en värmande soppa, kryddad med humor och musikaliska guldkorn.

17 feb

Darin

United Stage Artist presenterar: Darin på konserthusturné Det är tio år sedan Darin debuterade som artist och har sedan dess släppt sex album. I våras släppte Darin Ta mig tillbaka, sin första egenskrivna låt på svenska, och nu släpps ett helt nytt album i samma anda.

2 apr

Tomas Di Leva

Thomas Di leva ger sig ut på en omfattande Sverigeturné våren 2016 och landar på Elite Grand Hotels scen lördagen den 2 april.

26 feb
27 feb

Melodifestivalen i Gävle -Nu kör vi!

Gävle är en av Melodifestivalens turnéstäder under 2016. Lördagen den 27 februari sänder SVT den sista delfinalen direkt från Gavlerinken Arena i Gävle.

18 feb

SHL Ishockey Brynäs IF - Rögle BK

Svenska Hockeyligan 2015/2016

20 feb

SHL Ishockey Brynäs IF - Djurgården

Svenska Hockeyligan 2015/2016

16 mar

Musiksoppa med Jessica Pilnäs och Johan Norberg

Gitarristen och krönikören Johan Norberg och sångerskan Jessica Pilnäs kryddar vårens andra musiksoppa med ett stycke svenskmusikhistoria, inlindad i musik, sång och kåserier.

4 mar

Petra Marklund

Albumaktuella Petra Marklund gör Sverigeturné.

23 apr

Miriam Bryant

Miriam Bryant har gjort succé i TV4s Så mycket bättre och hennes låtar klättrar högt på topplistorna. I vår ger hon sig ut på en riksomfattande turné med start i Malmö 18/3. 23 april kommer hon till KAKEL i Gävle Konserthus.

På gång i veckan

 • CARIN ELLBERG - Organismer som kommer havslandskapen

  lör 13 feb - sön 24 apr

  Vernissage lördag 6 februari 12:00 – 16:00. Invigning 15:00. Konstnären närvarar. I utställningen visas ny skulptur samt äldre verk tillkomna vid ungefär samma tid som Carin Ellbergs offentliga konstverk "Det femte elementet" i Gävle. Centralt i utställningen är tre stora skulpturer – ett slags årsdagbok över konstnärens känslolandskap skapade specifikt för Gävle Konstcentrum. Carin Ellbergs metallkonstruktioner kan ses som en förlängning av hennes teckningar och visar på den oupplösliga relationen mellan bild och objekt som även kännetecknat tidigare produktion. I sitt konstnärskap har Ellberg arbetat mycket med perspektivförskjutningar och lekt med betraktarens position i relation till verk och rum. I konsthallen synliggörs ett samspel mellan organismerna och det omgivande rummet där varelserna tycks agera som ett slags drömfångare som registrerar och förhåller sig till betraktarens rörelser. Som titeln antyder har skulpturerna en koppling till hav och landskap. Organismerna vittnar om jordens äldsta livsformer och hur allting en gång skapats samtidigt som de tycks peka på det vars existens ännu inte har bevisats. Carin Ellbergs landskap är både platser i traditionell mening men utgör också mentala konstruktioner som omkullkastar det uppenbara och det omedvetna och ger utrymme för ett fritt flöde av associationer där känslolägen, filosofi, natur och det rituella är delar av samma helhet. CARIN ELLBERG (Stockholm) är utbildad vid Kungliga konsthögskolan och har sedan 1990-talet haft ett stort antal utställningar både i Sverige och internationellt. Sedan "Det femte elementet" (2001) har Ellberg skapat verk för offentliga miljöer, till exempel för Hudiksvalls Sjukhus 2014. 2005 tilldelades Ellberg Moderna museets stora skulpturpris. Utställningen pågår till 24 april.

  Läs mer
 • Blåbärsklubben - I Mumindalen

  sön 14 feb

  Pannkaksbuffé-konsert med alla figurer i mumindalen. Följ med på en musikalisk resa i Tove Janssons förtrollade värld.

  Läs mer
 • Fika på svenska

  mån 15 feb - tis 31 maj

  Vill du träna svenska? Då är du välkommen till oss!

  Läs mer
 • SHL Ishockey Brynäs IF - Djurgården

  lör 20 feb

  Svenska Hockeyligan 2015/2016

  Läs mer

tag #sharegävle

web Shop