Att göra i Gävle och Gästrikland - Foto Britt Matsson

Göra

Värt varje besök!

I Gävle ger kontrasterna de starkaste upplevelserna. Stora internationella kändisar och små lokala evenemang. En het match på fotbollsarenan eller en lugn paddling på ett spegelblankt hav. Välj själv mellan skållhet, stillhet och nyfikenhet.

Evenemang

Musiksoppa - Tomas von Brömssen image
18 apr - 18 apr

Musiksoppa - Tomas von Brömssen

Vårens Musiksoppa avslutas med en av våra största och mest folkkära underhållare, mångfacetterade Tomas von Brömssen som vi får höra på sång, klarinett, concertina och sälgflöjt tillsammans med Stefan Sandberg och Göran Berg, gitarr/sång. ”Tidernas förälskelse” tar oss med på en resa som börjar i Italien på 1300 talet med Francesco Petrarka och slutar på 2000 talet i Slottsskogen med Håkan Hellström. Kvällens soppa: Karl Johansvampsoppa

Brolle i showen Elvis, Cash, The Killer & Me image
16 feb - 16 feb

Brolle i showen Elvis, Cash, The Killer & Me

Med en stor ensemble och band kommer publiken att bjudas på en föreställning sprängfylld av rock, pop, gospel, sång, humor och historier om de tre ikonerna Elvis, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis (aka The Killer). Dörrarna öppnas 18.00 (17.30 för middagsgäster)

Musiksoppa med Tomas von Brömssen - Tidernas förälskelse image
18 apr - 18 apr

Musiksoppa med Tomas von Brömssen - Tidernas förälskelse

Vårens Musiksoppa avslutas med en av våra största och mest folkkära underhållare, mångfacetterade Tomas von Brömssen som vi får höra på sång, klarinett, concertina och sälgflöjt tillsammans med Stefan Sandberg och Göran Berg, gitarr/sång. ”Tidernas förälskelse” tar oss med på en resa som börjar i Italien på 1300-talet med Francesco Petrarka och slutar på 2000-talet i Slottsskogen med Håkan Hellström.

Poesibjörken image
22 mar - 31 mar

Poesibjörken

Systerbjörk gästar Stadsbiblioteket med poesi! En interaktiv utställning signerad konstnären och poeten Liselotte Fluhr, som bjuder in till att skriva en tanke eller poesi på temat ”Mellanrummen”. I björken hänger redan små lappar med poesi av Fluhr. På kvinnodagen 8 mars kommer Fluhr att läsa högt ur poesi från björken, både sin egen och andras.

Nya Norrland - föreläsning av Mats Jonsson image
18 apr - 18 apr

Nya Norrland - föreläsning av Mats Jonsson

I serieromanen Nya Norrland kastar sig Mats Jonsson handlöst ned i den klyfta mellan stad och landsbygd som allt mer framstår som som en av vår tids avgörande konflikter.

Blå scenen musik: Gevalius  image
18 apr - 18 apr

Blå scenen musik: Gevalius

Gevalius bildades under hösten 2017 och består av Jesper Wikström (sång, gitarr), Alexander Jalandoni Sjöberg (gitarr) och Jonas Larspers (Trummor). Grabbarna, som är mellan 17-20 år, har tidigare spelat tillsammans innan de tog en paus. Bandet har ett sound som de själva kallar ”Mjuk hårdrock”, klassiska hårda riff i kombination med softare sång. Influenserna finns i klassisk rock, metal och 70- och 80-talsrocken. Gevalius släpper sin första EP, Conquer The World 20 april. Och som titeln lyder är det även grabbarnas mål, att äga världen!

Brazil och Lisa Backman på Drömfabriken image
18 apr - 18 apr

Brazil och Lisa Backman på Drömfabriken

Bandet Brazil spelar första halvan av kvällen och andra delen av kvällen så kompar bandet solist Lisa Backman. Det blir ett spännande musikaliskt möte där rutin möter nytt och fräscht i en fungerande symbios.

Visunderhållning på Tallbo image

Visunderhållning på Tallbo

"Välkända standards och visor" med Mattias Windemo, gitarr och Lena Jansson, sång, Sandviken. Uppträdandet börjar kl 15.00.

Torsdag på Trampolin image
19 apr - 19 apr

Torsdag på Trampolin

Film & berättarverkstad