Axmar bruk hyttan - Foto Tomas Arlemo

Axmar bruk

HÄFTIG SÄSONG PÅ GÅNG!

 

Ifjol firade vi 350-årsjubileum med massor av aktiviteter och rekordmånga besökare. Men även i år bjuder vi på en spännande säsong med mycket att se, göra och uppleva. En hel del börjar bli tradition vid det här laget: berättarkvällar, musikevenemang, marknadslördagar, båtlördag och Axmar Bruksdag som slutpunkt. Och det finns ännu mer!

Ler dig mer om Axmar bruks dåtid och gå på utställning i Hyttan eller boka en historisk guidning. I år har vi även guidningar för barn! Besök vårt Valborgsfirande, gå på fladdermussafari, eller ta en Kul tur.

Missade du vår jubileumskonsert förra året med tre av Sveriges bästa folkmusiker? Då får du chansen igen där konserten kommer även att ges på Gävle konserthus den 13 augusti 2022.

I år har vi ett nytt företag i Axmar bruk, Axmar Kajak, som kommer att hyra ut kajaker och SUP-brädor i hamnen. Självklart serverar både Axmar Brukscafé och Axmar Brygga åter mathantverk av hög kvalitet. Bläckhornet säljer som vanligt förstklassiga minnen och presenter skapade av lokala hantverkare och konstnärer.

 

Sveriges mysigaste B&B, Axmar Bruksbod, har öppet hela året och deras nya gårdsbutik öppnar sina dörrar för säsongen strax innan sommaren. Vill du uppleva en övernattning utöver det vanliga då rekommenderar vi att bo i konstverket Järn-Britas koja.

 

För din bekvämlighet finns det flera paketerbjudanden som underlättar att boka en varierad och minnesvärt besök till Axmar bruk.

 

Vår jubileumsbok finns fortfarande att köpa på våra marknadslördagar och julmarknad.

Du hittar alla våra aktiviteter i evenemangskalendern och här kan du se hela vårt säsongsprogram.         

VARMT VÄLKOMMEN ATT UPPLEVA AXMAR BRUK!

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi är Axmar Bruk

<% totalFilter %> filter applicerade

Paddla kajak i Axmar skärgård