Axmar bruk hyttan - Foto Tomas Arlemo

Axmar bruk - program 2022

Extra späckat program

Under jubileumsåret har vi ordnat extra många aktiviteter: vi har haft ett antal invigningar - ett nytt växthus att fika i, ett konstverk att övernatta i, en ny lekplats och en nyrenoverad kaj med gästplatser. Vi har ordnat berättarkvällar med historiska teman. Fjolårets populära aktiviteter kajakuthyrning och paketerbjudanden gav mersmak och återkom i år.

Historiska guidningar och Kul tur i Axmar bruk visar upp bruket från sin bästa sida. Jubileumsutställningen i Hyttan var välbesökat och våra entreprenörer hade läckra jubileumserbjudanden.

Den stora höjdpunkten var vår jubileumskonsert med tre av Sveriges bästa folkmusiker som bl.a. framförde nyskriven musik med rötter i Ödmårdens musiktradition. Konserten kommer även att ges på Gävle konserthus under 2022.

Vi är extra stolta över den jubileumsbok vi givit ut, som berättar om Axmar bruks spännande historia. Boken finns att köpa på julmarknaden i Hyttan den 4 december.

Den 14 oktober är det berättarkväll i Hyttan. Då kommer Historier från Hälsingland hit och berättar om oknytt, mystiska väsen, spökhistorier och andra berättelser från Hälsingland och Gästrikland.

Det finns mycket mer att göra här under hösten och vintern. Du hittar alla våra aktiviteter i evenemangskalendern och här kan du se hela vårt säsongsprogram.

Varmt välkommen att uppleva Axmar bruk!
<% totalFilter %> filter applicerade

Vi är Axmar Bruk

<% totalFilter %> filter applicerade