Ett mysigt hotellrum med en dubbelsäng i mitten och en kamin till vänster

Vilken weekend väljer du?

Grymt läge vid havet med 60 minuter till världen och 80 minuter till Stockholm. Gävle ligger mitt mellan två europavägar och flera järnvägar. Det gör resan hit till en baggis. Här får du tips och inspiration på vad du kan göra under ditt besök. Låt dig inspireras och sätt ihop din egen favoritweekend!

Vintermagi i Gävle

Det finns många sätt att njuta av vintern i Gävle och Gästrikland. Åk skidor eller snowboard i någon av våra backar eller längsskidor i de omgivande skogarna. Du kan också åka skridskor på frusna sjöar. Hitta dina vinterfavoriter.

Långfärdsskridskoåkare på glansig is i skymningen

Härliga vinterweekend

Spegelblanka isar och gnistrande snö! Maxa vintermyset med en weekend i Gävle. 

Vinterweekend

Två skidåkare i längdspåret en fin vinterdag

En helg med sport

Sport, sport, sport. Sporta själv, titta på sport - du bestämmer!

Sportweekend

Barn som åker slalom på Kungsberget

Lov med sport

Här hittar du tips på sportlovsaktiviteter! Bara två timmar från Stockholm och Mälardalen.

Sportlovsweekend

Upptäck något nytt

Att besöka nya platser är en fantastisk upplevelse. Man får se nya saker, träffa nya människor och prova nya saker. En av de bästa sakerna med att resa är att man kan upptäcka nya smaker och dofter och inspireras att tänka nytt.

 

Fint dukat med vinglas underlägg och bestick på en restaurang

Smaka på Gävle

En matweekend är en fantastisk möjlighet att utforska kulinariska läckerheter och njuta av god mat. Gävle dukar upp ett dignande utbud av smaker att njuta av!

Matweekend

Vit skulptur mitt i ett rum med tavlor

En kul tur till Gävle

Upplev vår historia med allt från järnbruk till fiskelägen och ge dig själv en riktig kulturinjektion på stadens olika museum. Välj och vraka bland aktiviteter och sevärdheter och inspireras till en riktigt mysig weekend.

Kulturweekend

Hösten är mysigast i Gävle

Hösten i Gävle är mysig med sina färgglada lövträd som pryder stadsbilden och skapar en pittoresk atmosfär. Kyliga morgnar inbjuder till varma drycker, medan den klarblå himlen och det mjuka solljuset ger en fridfull känsla. Evenemang som invigningen av Gävlebocken och mysiga kaféer lockar invånare och besökare att njuta av höstens charm.

Tre personer på en bro

Höstäventyr i er egen takt

Ta med din bästa vän eller allra käraste på en mysig weekend i höstmörkret. Finns det något vackrare än höstlövens färgprakt i stadsparkerna?

Höstweekend

Börja julen med en weekend i Gävle

Att börja julen med en weekend i Gävle är en minnesvärd start på julen. Staden pryds av den världsberömda Gävlebocken och en magisk julbelysning. Julmarknader sprider julkänsla med doft av glögg och traditionella godsaker. Du upplever genuin julstämning och deltar i festliga evenemang som julskyltning och konserter, vilket gör Gävle till en perfekt plats att inleda julperioden med.

Stor fin vit byggnad vid ett torg med en stor gran en fin vinterkväll med snö

Julen börjar i Gävle

Lika självklart som det är dags att tända första ljuset i adventsljusstaken är det dags för Gävlebockens invigning och hela julen börjar i Gävle denna första adventshelg!

Julweekend