Ett mysigt hotellrum med en dubbelsäng i mitten och en kamin till vänster

Vilken weekend väljer du?

Grymt läge vid havet med 60 minuter till världen och 80 minuter till Stockholm. Gävle ligger mitt mellan två europavägar och flera järnvägar. Det gör resan hit till en baggis. Här får du tips och inspiration på vad du kan göra under ditt besök. Låt dig inspireras och sätt ihop din egen favoritweekend!

Njut av en weekend i Gävle i sommar

Utforska Gävle i sommar och upplev en weekend full av äventyr och avkoppling! Njut av vackra stränder vid havet, vandra genom pittoreska skogar och utforska spännande sevärdheter. Oavsett om du reser med familj eller vänner, finns det något för alla här hos oss. Klart ni ska till Gävle i sommar!

Stor rund tegelbyggnad

Klart du ska till Gävle

De bevingade orden kan kopplas till en viss tv-produktion. Vare sig du är en mästerkock eller inte så har vi listat fler anledningar att komma till Gävle i sommar.

Fem anledningar

Husbilar uppställda vid vattenkanten

Upptäck Gävles smultronställen

Vad är väl en sommar i Sverige utan en weekendresa med husbil? Här har vi samlat våra bästa tips för en riktig svensk semester med husbil.

Husbilsweekend

Slänggunga med passagerare far i luften en fin sommardag

Barnens lekfulla weekend

Med pirr i magen, familjevänliga äventyr och ett överflöd av barnaktiviteter är Gävle den perfekta destinationen för barnfamiljer som söker spänning och glädje!

Barnweekend

Cyklist på väg ner för en backe på en stig genom skogen

En massa höjdare!

Njutbart och utmanande! Svindlande utsikter och gourmetupplevelser! En hel helg fylld av högklassigt innehåll väntar här i Gävle. Skynda hit vetja!

Höjdarweekend

Sommarens weekends i Gävles natur

Boka in en härlig weekend nära naturen. Ta med nära och kära för avkopplande upplevelser nära Stockholm och Mälardalen. Här i Gävle är det nära till allt. Från djupa skogar och havsutsikt till stadens bekvämligheter. Här finns något för alla!

Härligt frodig grön trollskog med träd och mossa

Ut och njut

Välkomna att njuta av en weekend med naturen som upplevelse och spelplats. Gävle har många olika ansikten och ni kan ta del av några av dem. Upplev stadens parker, djupa skogar och vattenlandskap.

Naturweekend

Liten öppen båt ligger förtöjd vid en liten brygga

Upplev Gävles kust

Njut av en skärgårdsweekend nära Stockholm. Vår rika historia och koppling till havet kommer vara ständigt närvarande under hela besöket när Gävle bjuder in till havsnära naturupplevelser.

Skärgårdsweekend

Tre personer i kajaker på Färnebofjärden.

Det kittlar i magen

Här hos oss finns allt från höghöjdsbanor och trampoliner till oslagbara upplevelser till havs eller till sjöss. Vi törs lova en fullmatad helg av just detta under en helg fylld av äventyr!

Äventyrsweekend

Upptäck något nytt

Att besöka nya platser är en fantastisk upplevelse. Man får se nya saker, träffa nya människor och prova nya saker. En av de bästa sakerna med att resa är att man kan upptäcka nya smaker och dofter och inspireras att tänka nytt.

 

Fint dukat med vinglas underlägg och bestick på en restaurang

Smaka på Gävle

En matweekend är en fantastisk möjlighet att utforska kulinariska läckerheter och njuta av god mat. Gävle dukar upp ett dignande utbud av smaker att njuta av!

Matweekend

Vit skulptur mitt i ett rum med tavlor

En kul tur till Gävle

Upplev vår historia med allt från järnbruk till fiskelägen och ge dig själv en riktig kulturinjektion på stadens olika museum. Välj och vraka bland aktiviteter och sevärdheter och inspireras till en riktigt mysig weekend.

Kulturweekend

Hösten är mysigast i Gävle

Hösten i Gävle är mysig med sina färgglada lövträd som pryder stadsbilden och skapar en pittoresk atmosfär. Kyliga morgnar inbjuder till varma drycker, medan den klarblå himlen och det mjuka solljuset ger en fridfull känsla. Evenemang som invigningen av Gävlebocken och mysiga kaféer lockar invånare och besökare att njuta av höstens charm.

Tre personer på en bro

Höstäventyr i er egen takt

Ta med din bästa vän eller allra käraste på en mysig weekend i höstmörkret. Finns det något vackrare än höstlövens färgprakt i stadsparkerna?

Höstweekend

Börja julen med en weekend i Gävle

Att börja julen med en weekend i Gävle är en minnesvärd start på julen. Staden pryds av den världsberömda Gävlebocken och en magisk julbelysning. Julmarknader sprider julkänsla med doft av glögg och traditionella godsaker. Du upplever genuin julstämning och deltar i festliga evenemang som julskyltning och konserter, vilket gör Gävle till en perfekt plats att inleda julperioden med.

Stor fin vit byggnad vid ett torg med en stor gran en fin vinterkväll med snö

Julen börjar i Gävle

Lika självklart som det är dags att tända första ljuset i adventsljusstaken är det dags för Gävlebockens invigning och hela julen börjar i Gävle denna första adventshelg!

Julweekend

Människor promenerar en kväll mellan röda hus i ett vinterlandskap

Julen börjar i Gävle

Varmt välkomna till Gävlebockens egen stad! Njut av en weekend nära Stockholm när Gävle dukar upp ett helt smörgåsbord av aktiviteter som fyller hela helgen med hjärtvärmande, juliga och gnistrande upplevelser.

Julweekend

Vintermagi i Gävle

Det finns många sätt att njuta av vintern i Gävle och Gästrikland. Åk skidor eller snowboard i någon av våra backar eller längsskidor i de omgivande skogarna. Du kan också åka skridskor på frusna sjöar. Hitta dina vinterfavoriter.

Långfärdsskridskoåkare på glansig is i skymningen

Härliga vinterweekend

Spegelblanka isar och gnistrande snö! Maxa vintermyset med en weekend i Gävle. 

Vinterweekend

Två skidåkare i längdspåret en fin vinterdag

En helg med sport

Sport, sport, sport. Sporta själv, titta på sport - du bestämmer!

Sportweekend

Barn som åker slalom på Kungsberget

Lov med sport

Här hittar du tips på sportlovsaktiviteter! Bara två timmar från Stockholm och Mälardalen.

Sportlovsweekend