Vackert dukat julbord med rullad röd servett på tallrik med glas intill

Mat & dryck

Julen börjar i Gävle och med det årets mysigaste högtid! Förstärk julstämningen med att avnjuta någon av alla fantastiska julbord som erbjuds i Gävle och runt om i Gästrikland. Med närheten till Stockholm är det idealiskt att boka in för familjen, vännerna eller företaget.

Med allt från traditionella smaker till modernare inslag. Från upplevelser i bruksmiljö och kustrestauranger till julbord mitt i stan med show. Allt detta kryddat med delikatesser från havet och skogen här i vårt vackra landskap, där hav möter land och norr möter söder.

Läs mer och boka in i kalendern, hur många rätter orkar du med?!

Annorlunda smakupplevelser

Havsrestuarang i trä med uteplats i motljus

Bergmans fisk

Avnjut god mat med en underbar havsutsikt! Sedan mitten av 1800-talet har Bergmans jobbat med fiskförädling och är nu inne på den sjunde generationen. Den långa traditionen och med recept som har justerat lite genom åren är det inte så konstigt att det har resulterat i fler prisbelönta menyer.

Prova Bergmans SM-planka

Inom på en restaurang med bord, stolar och soffa

Matildas

Blodpudding med confiterat gårdsfläsk, bakat äpple och brynt smör. Ja, det är en rätt som är något utöver det vanliga. Deras matfilosofi är enkel, det betyder inte att maten är det, snarare tvärtom. Råvarorna följer årstiderna och producenterna väljs ut med omsorg.

Upplev Matildas

Två personer tittar mot kamera

Salt Studio

Lunchrestaurang med en internationell känsla där du som gäst kan vara trygg att all mat som serveras lagas från hjärtat. Förutom en väldigt vällagad och välkomponerad lunch kan du köpa med dig utvalda ostar eller något annat gott från deras delikatess. Väl värt ett besök.

Testa Salt Studio

Vad är du sugen på?


 

Vad vill du göra?