Montagebild med Gävlebocken, pepparkakshus, julgranar och julkonsert

Gävlebocken

En julsymbol över hela världen.

Upplev Gävles största kändis i december. Från första advent pryder den tretton meter höga halmbocken Slottstorget i Gävle. 2022 var ett historiskt år för världens största halmbock som för första gången på 56 år får en tillfällig ny placering i Gävle. Under bygget av Agnes kulturhus får Gävlebocken stoltsera på Rådhusesplanaden i centrala Gävle. Gävlebockens invigning flyttas därmed från Slottstorget till Stortorget.

Gävlebockens historia börjar redan 1966. Då föddes idén om en enorm halmbock som skulle sättas upp på Slottstorget i Gävle för att locka besökare till Söder. Den 1 december 1966 kom den första bocken på plats. Sedan dess pryder Gävlebocken Slottstorget i Gävle varje år från första advent. Invigningen lockar tiotusentals Gävlebor och besökare. Den populära halmbocken kan följas via webbkamera och på sociala medier (Twitter och Instagram) så länge han står på plats i Rådhusesplanaden. Varför pixlar vi bilden? Därför att syftet med Gävlebockens webbkamera är att visa upp honom för nyfikna bockfans runt om i världen. Människor som går förbi kanske inte vill synas i bild, så av integritetsskäl är delar av sändningen pixlad.

Nedräkningen har börjat

 

Gävlebockens invigning

Vik din egen Bock(pop)cornförpackning

Självklart laddar vi upp med Bockcorn när vi gosar ner oss i TV-sofforna för årets show.

Testa gärna att vika ihop vår DIY (do it yourself)-box. Sen är det bara att poppa popcornen och göra dig redo!

Dela gärna din bild från hemmabion och hashtagga: #gävlebocken #bockcorn #julenbörjarigävle

Logga Digital Bockinvigning

Bockcorn illustration förpackning

Utskriftsvänlig mall röd popcorn ask

Spara ner bilden till din dator. Skriv ut sidan (glöm inte att i utskriftsvyn kryssa i rutan "Anpassa sidan") och följ instruktionerna på mallen.  

Utskriftsvänlig mall röd popcorn ask. Sidan 2

Skriv ut den här bilden också. Gör på samma sätt som du gjorde med bilden till vänster. Du hittar också mallen genom att klicka på den här länken (PDF-fil öppnas i nytt fönster.)

Youtube video image

IPv6 tracking