Basta Urban Italian
AN URBAN ITALIAN EXPERIENCE
Information
På Basta står vår napolitanska pizza i centrum. Vår deg skiljer sig från många andra pizzadegar genom att den dels inte innehåller någon olja men också att den bakas med det ytterst finmalda Tipo ”00”-mjölet. Orsaken till att vi använder ett så fint mjöl är för att kunna binda mycket vatten. Faktum är att minst 60% av pizzadegen ska bestå av vatten. Ju mer vatten, desto krispigare blir pizzabotten. Det här går inte att uppnå med ett vanligt standardmjöl, utan kräver ett verkligt finmalet mjöl. Pizzan bakas ut och gräddas därefter hastigt i vår Izzo stenugn från Italien där värmen uppgår till 450 grader. I och med att pizzan är i ugnen under så kort tid, cirka en och en halv minut, händer egentligen inte särskilt mycket med ingredienserna. Tomatsåsen behåller sin lite syrliga smak samtidigt som mozzarellan precis hinner smälta perfekt.
Mer färsk pasta åt folket! På Basta gör vi färsk pasta dagligen i vår Pasta Laboratorio rum där inspiration för produktutvecklingen kommer från Spaghetteria butikerna i Bologna. Vi har i detalj undersökt deras processer för produktframtagningen, importerat in en identisk pastamaskin och experimenterat väldans många timmar med produktutvecklingen. Vi har ett simpelt grundrecept med ett superfinmalet italienskt vetemjöl av absolut högsta klass som vi importerar in veckovis i kombination med lokalproducerade ägg och en massa kärlek!
Kontaktuppgifter
- Webbsida: https://www.restaurangbasta.se/
- E-post: [email protected]
- Adress: Drottninggatan 18, 80320 Gävle
- Öppettider: Tis – Lör 11.30 – sent Sön 12.00 – 22.00