Vuxen man och flicka skrattar när de åker en berg och dalbaba

Vuxen man och flicka skrattar när de åker en berg och dalbaba

Copyright: Furuviksparken

Efter en heldag i parken är det skönt med ett svalkande dopp i poolen!

Efter en heldag i parken är det skönt med ett svalkande dopp i poolen!

Copyright: Furuviksparken

Låt fjärilarna fladdra i magen! Här kan du gunga loss, snurra dig yr, åka upp i skyn, upp och ner, hit och dit...

Låt fjärilarna fladdra i magen! Här kan du gunga loss, snurra dig yr, åka upp i skyn, upp och ner, hit och dit...

Copyright: Furuviksparken

Under hela sommaren arrangeras konserter för hela familjen. Se vår hemsida för aktuellt konsertprogram.

Under hela sommaren arrangeras konserter för hela familjen. Se vår hemsida för aktuellt konsertprogram.

Copyright: Furuviksparken

I Furuvik kommer du närmare djuren.

I Furuvik kommer du närmare djuren.

Copyright: Furuviksparken

Furuviksparken

Furuviksparken

Copyright: Furuviksparken

Furuvik stugor

Furuvik stugor

Copyright: Furuvik stugor

Furuviksparken

Furuviksparken

Copyright: Furuviksparken

cbis:811761
Furuviksparken

Furuviksparken

Copyright: Furuviksparken

cbis:811761
cbis:811761

Furuviksparken

Välkommen till en värld fylld av upplevelser för alla åldrar! Träffa djuren, lek i äventyrsbadet, upplev vårt tivoli och runda av din vistelse med en natt på vackra Havshotellet.

Information

Furuvik är en park för hela familjen. Här kan ni välja att promenera i vår vackra lummiga park, hälsa på alla våra djur, besöka butiker, njuta av god mat, svalka er i vårt äventyrsbad, snurra er yra på vårt tivoli eller njuta av konserter ljumma sommarkvällar. Med populära Furuvikskortet har du fri entré till både park och bad, fria åk i tivolit och mängder av härliga konserter - under hela säsongen!
Kika på programmet: https://www.visitgavle.se/sv/furuvik-live

DJUREN
Längs med vägen i parken träffar ni på våra djur. Vandra genom Afrikas regnskog, åk flodfärd i Sydamerika, möt vårt maffiga orangutangpar och deras unge i Asien. I vårt fina orangutanghus ligger även Lunds Universitets Primatforskningsstation Furuvik.

I Regnskogen vandrar du bland boaormar, och småapor hoppar på grenarna ovanför ditt huvud. Här bor också spindlar, fiskar, ödlor m fl. Lemurlandet bjuder på spännande möten. Plötsligt står du mitt bland lemurerna och om du har tur landar en lemur på din axel. På Fäbodvallen kan man klappa, gosa och umgås med djuren på riktigt nära håll, smeka pälsen på en liten killing eller spana in det coola gänget med linderödssvin. Missa inte heller parkens allra nyaste tillskott – besoarantilop och gyllene takin.

TIVOLIT
På Furuviks Tivoli kan du låta fjärilarna fladdra i magen! Här kan du gunga loss, snurra dig yr, åka upp i skyn, upp och ner, hit och dit... Vi har ett tjugotal åkattraktioner för alla åldrar, och sommaren 2023 inviger vi ännu en; Lightning – en berg- och dalbana som accelererar upp till 75 km/h på bara 3 sekunder! Missa inte heller coola berg- och dalbanan Fireball, magnifika Kättingflygaren och interaktiva Spökjakten om du törs… För de mindre har vi flera favoriter, bland annat snurriga Bikupan. Att du är trygg hos oss i Furuvik är viktigt. Därför har vi ett väl utvecklat säkerhetsprogram kring alla våra åkattraktioner.

ÄVENTYRSBADET
Efter en varm, härlig dag fylld av nya djurvänner och massor av karusellåkande är det skönt att ta ett dopp. Äventyrsbadet ligger till höger strax innanför huvudentrén och är omgärdad av lummig grönska. Runt poolerna finns gott om ytor att lägga ut picknickfilten på och bara njuta. Badet består av en stor härlig pool, en mindre barnpool, två fartiga vattenrutschbanor och ett äventyrstorn - allt som gjort för roliga och spännande badlekar. Våra allra minsta gäster kan svalka sig i vår lilla plaskpool.

RESTAURANGERNA
För den hungriga eller bara lite snacks-sugna finns gott om alternativ på Furuvik. Mitt på Tivolit, strategiskt belägen bland karusellerna, ligger Cirkusrestaurangen med sitt stora blå-gula tak. Här hittar du barnens favoriter och ett brett utbud av snabbmat från världens alla hörn. Du kan välja att äta inomhus i skuggan eller på vår träveranda med god uppsikt över karusellerna och tivoliområdet. På Tivoliområdet hittar du även klassiker som Fish & Chips, Nachos, Korvmojen och Tyrolertorget – solhörnan med allt från grillat till churros.

Lämna djuren och karusellerna för en stund och besök vårt Fiskeläge där du hör fiskmåsarna och känner havsbrisen. Här kan du i lugn och ro äta enklare smårätter genuin fiskaremiljö. Efter maten kan du ta en promenad på klipporna vid Furuskär, den fantastiska havsutsikten räcker gott som efterrätt.

Sugen på något mer exotiskt? På Tom Thai serverar vi asiatisk mat, i närheten av våra orangutanger och gibbonapor. Är det uppladdning inför konsert som gäller? Då rekommenderar vi The Bus – Burgers & Beer, som har premiär i Furuviksparken sommaren 2023.


HEMLIGA FORTET OCH ÄVENTYRSÖN
I närheten av Fiskeläget ligger bron ut till härliga spännande Äventyrsön! Det var här som TV-programmet Wild Kids spelades in under flera säsonger. Ute på Äventyrsön hittar du tävlingsmoment ur programmet. Du kan lägga jättepusslet eller varför inte testa både smidighet och snabbhet i Nyckelbanan? Längst ut på ön ligger Hemliga Fortet som är ett kustförsvarsmuseum som byggdes i mitten av förra seklet. Här kliver du rakt ner i underjorden och rakt in i kalla krigets dagar på 50-talet. Du spejar ut över havet genom riktiga kanonsikten och upplever känslan hur det var att försvara Gävle Hamn från fienden som kunde komma sjövägen. Över anläggningen vilar en atmosfär från beredskapstiden och du får känna, klämma och vara nästan överallt i de många, hemliga gångarna. Här finns sängar, logement, matsal och mycket annat. Väl värt ett besök!

BOENDE
Furuvik Havshotell
Havshotellet lockar med närhet till såväl havet som Furuviksparken och är perfekt för både familjen och konferensgästerna. På Furuvik Havshotell bor du med havet som granne i en fantastisk miljö. I anslutning till hotellet hittar även du Furuvik Havskrog som serverar riktigt högklassig mat och dryck, för alla åldrar. Sommartid står en buffé uppdukad till de yngsta gästerna, med alla barnens favoriter. Såväl Havshotellet som Havskrogen Havskrogen har öppet året runt.

Furuvik Havscamping
Bo i våra populära havsstugor med magisk utsikt, eller på våra trevliga campingtomter, strosa på vår fina strandpromenad, grilla i gästhamnen, spela minigolf eller ät en god middag på Furuvik Havskrog.
Furuviks havscamping ligger bredvid hotellet och erbjuder havsstugor, stugor och elplatser. Kök, dusch, tvätt och toaletter finns i närliggande servicehus. (ej kylskåp eller köksutrustning). På campingområdet finns också en liten butik med det allra nödvändigaste - allt detta bara 250 meter till en av Sveriges största djur- och nöjesparker.

Vill du bo på vårt Havshotell eller på Havscampingen ingår alltid två dagars entré i priset.

Speciella behov
Allergianpassat Handikappanpassat Husdjur tillåtna Barnvänligt
Område
Naturnära Sjönära Vid kusten Skogsmiljö
Kontaktuppgifter

Vägbeskrivning

Furuviksparken ligger ca 1 mil söder om Gävle och många vägar leder fram till gröna, sköna Furuvik.   LAT 60 39.255 N LONG 17 20.148 E Ta bilen till Furuvik Från Uppsala, Avesta, Falun och Bollnäs åker ni på ungefär en timme, från Stockholm på ca. en och en halv timme och från Sundsvall på ungefär två timmar. Vi har en helt nybyggd parkering direkt utanför entrén. Furuvik är väl skyltat från E4an. Parken ligger längs E4ans gamla sträckning längs kusten, en mil söder om Gävle (avfart från E4 Gävle syd, eller vid Dragon Gate om ni kommer från söder).   Ta tåget till Furuvik Precis utanför parken ligger Furuviks perrong, 50 m. från entrén. För information om tider och priser - se länkar nedan.   Bokning via www.resrobot.se, www.ul.se eller www.sj.se   Ta båten till Furuvik Som havspark har Furuvik ett mycket vackert läge och är perfekt för en båtutflykt under sommaren. Vår lilla gästhamn i viken innanför Furuskär kan ta emot båtar under hela säsongen. Det finns också möjlighet att lägga till med båten utanför vår  havsrestaurang Furuviks Brygga.   Ta cykeln till Furuvik Bor du i Gävle ska du naturligtvis passa på att testa den asfalterade och belysta cykelbanan som leder ända fram till Furuviksparken från Gävle. En utmärkt utflykt på en mil enkel väg.