Välkommen till sköna gröna Furuvik!
Efter en heldag i parken är det skönt med ett svalkande dopp i poolen!
Låt fjärilarna fladdra i magen! Här kan du gunga loss, snurra dig yr, åka upp i skyn, upp och ner, hit och dit...
Alla upplevelser, mysiga möten med djuren och häftiga karusellturer sätter fart på hungern. I parken finns det restauranger och ett café. Där hittar ni barnens favoriter på menyn med ett brett utbud.
Under hela sommaren arrangeras konserter för hela familjen. Se vår hemsida för aktuellt konsertprogram.
I Furuvik kommer du närmare djuren.
Furuviksparken
Furuviksparken
Furuvik stugor
Furuviksparken
Furuviksparken

Furuvik
Furuviksparken

Snabbfakta

 • Husdjur tillåtna
 • Barnvänligt
 • Naturnära
 • Handikappanpassat
 • Sjönära
 • Allergianpassat
 • Skogsmiljö
 • Vid kusten

Dela

 • Datum: 2023-03-31 10:51
 • Område: Furuvik
Välkommen till en värld fylld av upplevelser för alla åldrar! Träffa djuren, lek i äventyrsbadet, upplev vårt tivoli och runda av din vistelse med en natt på vackra Havshotellet.

Furuvik är en park för hela familjen. Här kan ni välja att promenera i vår vackra gröna, lummiga park, hälsa på alla våra djur, besöka handelsbodarna, njuta av god mat, svalka er i vårt äventyrsbad, snurra er yra på vårt tivoli eller njuta av konserter ljumma sommarkvällar.

DJUREN
Längs med vägen i parken träffar ni på våra djur. I Apornas Värld möter du allt från stora människoapor till små, söta dvärgsilkesapor. Vandra genom Afrikas regnskog, åk flodfärd i Sydamerika, möt vårt maffiga orangutangpar och deras unge i Asien. I vårt fina orangutanghus ligger även Lunds Universitets Primatforskningsstation Furuvik.

Du kan också gå på Sveriges enda kängurusafari och möta stora grå jättekängurur och mindre vallabys. I Regnskogen vandrar du bland lösa boaormar och småapor hoppar på grenarna ovanför ditt huvud. Här bor också spindlar, fiskar, ödlor, sköldpaddor med flera. Lemurlandet bjuder på spännande möten. Plötsligt står du mitt bland lemurerna och om du har tur landar en lemur på din axel. På Fäbodvallen kan man klappa, gosa och umgås med djuren på riktigt nära håll, smeka pälsen på en liten killing eller spana in det coola gänget linderödssvin.

TIVOLIT
På Furuviks Tivoli kan du låta fjärilarna fladdra i magen! Här kan du gunga loss, snurra dig yr, åka upp i skyn, upp och ner, hit och dit... Tivolit har fått en rejäl ansiktslyftning under senare år. Vi har ett tjugotal åkattraktioner för alla åldrar. Testa coola berg- och dalbanan Fireball, den magnifika Kättingflygaren och läskiga interaktiva nyheten Spökjakten om du törs. För de mindre har vi flera barnfavoriter, bland annat snurriga Bikupan. Köper du ett Guldkort har du fri entré samt ett åkband per dag under hela säsongen! Att du är trygg hos oss i Furuvik är viktigt. Därför har vi ett väl utvecklat säkerhetsprogram kring alla våra åkattraktioner.

ÄVENTYRSPOOLEN
Efter en varm, härlig dag fylld av nya djurvänner och massor av karusellåkande är det skönt att ta ett dopp i vår stora pool. Poolen ligger till höger strax innanför entrén och är omgärdad av lummig grönska. Runt poolen finns ett skönt trädäck och stora gräsytor att lägga ut picknickfilten på och bara njuta. Våra allra minsta gäster kan svalka sig i vår lilla plaskpool. Furuviks poolområde är på väg mot att bli ett av regionens häftigaste äventyrsbad utomhus. Idag finns en stor härlig pool, en mindre barnpool, två fartiga vattenrutschar och ett äventyrstorn, allt som gjort för roliga och spännande badlekar.

RESTAURANGERNA
Alla upplevelser, mysiga möten med djuren och häftiga karusellturer sätter fart på hungern. Mitt på Tivolit, strategiskt belägen bland karusellerna ligger Cirkusrestaurangen med sitt stora blå-gula tak. Här hittar du barnens favoriter på menyn och ett brett utbud av snabbmat från världens alla hörn. Du kan välja att äta inomhus i skuggan eller på vår träveranda med god uppsikt över karusellerna och tivoliområdet. Cirkusrestaurangens placering gör att det är nära till när barnen får spring i benen och karusellerna och djuren lockar igen.

Lämna djuren och karusellerna för en stund och besök vårt Fiskeläge där du hör fiskmåsarna och känner havsbrisen. Här kan du i lugn och ro äta enklare smårätter från havet i genuin fiskaremiljö. Du kan titta in i sjöbodarna, höra vågklucket och dra in tjärdoften i näsborrarna. Efter maten kan du ta en promenad på klipporna vid Furuskär, den fantastiska havsutsikten räcker gott som efterrätt.


HEMLIGA FORTET OCH ÄVENTYRSÖN
I närheten av Fiskeläget ligger bron ut till härliga spännande Äventyrsön! Det var här som TV-programmet Wild Kids spelades in under två säsonger. Ute på Äventyrsön hittar du tävlingsmoment ur programmet. Du kan lägga jättepusslet eller varför inte testa både smidighet och snabbhet i Nyckelbanan? Längst ut på ön ligger Hemliga Fortet som är ett kustförsvarsmuseum som byggdes i mitten av förra seklet. Här kliver du rakt ner i underjorden och rakt in i kalla krigets dagar på 50-talet. Du spejar ut över havet genom riktiga kanonsikten och upplever känslan hur det var att försvara Gävle Hamn från fienden som kunde komma sjövägen. Över anläggningen vilar en atmosfär från beredskapstiden och du får känna, klämma och vara nästan överallt i de många, hemliga gångarna. Här finns sängar, logement, matsal och mycket annat som väcker nostalgiska känslor hos många.

BOENDE
Furuvik Havshotell
Havshotellet lockar med närhet till såväl havet som de många aktiviteterna i Furuviksparken och är perfekt för både familjen och konferensgästerna. På Furuvik Havshotell bor du med havet som granne i en fantastisk miljö. Hotellet har öppet året runt och bjuder på många spännande upplevelser oavsett säsong.Vägg i vägg med hotellet hittar du dessutom White Guide-listade Furuvik Havskrog – som serverar fisk, skaldjur och andra läckerheter. Även havskrogen har öppet året runt.

Furuvik Havscamping
Bo i stugor med havsutsikt eller på våra trevliga campingtomter, strosa på vår fina strandpromenad, grilla i gästhamnen, spela minigolf eller ät en god middag på Furuvik Havskrog.
Furuviks havscamping ligger bredvid hotellet och erbjuder havsstugor, stugor och elplatser. Kök, dusch, tvätt och toaletter finns i närliggande servicehus. (ej kylskåp eller köksutrustning). På campingområdet finns också en liten närbutik, allt bara 250 meter till en av Sveriges största djur- och nöjesparker.

Vill du bo på vårt Havshotell, på Havscampingen ingår alltid två dagars entré i priset.

Snabbfakta

 • Husdjur tillåtna
 • Barnvänligt
 • Naturnära
 • Handikappanpassat
 • Sjönära
 • Allergianpassat
 • Skogsmiljö
 • Vid kusten

Dela