Man på cykel på väg ner för en skogsstig

Höjdarweekend - 
ta helgen till nya höjder!

Upplev Gävle och Gästrikland på sätt ni inte tidigare gjort. Se staden från nya perspektiv och skapa minnen som stannar länge. En hel weekend fylld med upplevelser ligger framför. Här, nära Stockholm och Mälardalen har vi dukat upp en hel buffé av höjdare att upptäcka. Nu kör vi!

Dofter, smaker och svindlande utsikter

Varmt välkomna till Gävle! Vi börjar direkt och sätter tonen för er weekend i Gävle. Inled helgen med några kulinariska höjdare gällande dofter och smaker som tar fredagen till nästa nivå. Njut av vidsträckt utsikt över Gävle från olika perspektiv.

Högt torn med glasfönster mellan gest satta träd

Gravitationen skapar livets vatten

Sveriges första maltwhiskytillverkare fyller 25 år 2024! Det firas hela året. Under besöket kan ni uppleva tillverkningen i ett av världens högsta destillerier, med sina 37 meter över marken. Upptäck konsten att skapa exklusiv svensk whisky och njut av på de utsökta kreationerna.

Mackmyra Whiskyby

Högt torn i bakgrunden i skymningen

Avnjut middag med utsikt

Med en vidsträckt utsikt över staden och Gavleåns möte med havet är det dags för middag. Här, 41 meter ovanför marken kan ni njuta av solnedgången och se hur Gävles nyast stadsdelar växer fram och vänder blicken mot havet. Luta er tillbaka och ta in dagens alla intryck.

TAK Skybar

Fönstervy över en solig balkong från Elite Grand Hotel Gävle

Stuckaturer och högt i tak

Efter middagen promenerar ni längst Gavleån till hotellet. I den anrika byggnaden från 1901 sover ni gott under hela er weekend. Slappna av, hämta kraft och njut av frukostbufféen i restaurangen som rustats varsamt för att ge en upplevelse som när den var nybyggd runt förra sekelskiftet.

Elite Grand Hotel

Utmanande höjder och njutbara smaker

God morgon! Gör er redo för en fullmatad dag av upplevelser och äventyr. En del kommer säkert att utmana och skapa kittel i magen. Andra kommer att se till att magen slipper kurra.

Ett wienerbröd upplagt på ett fat intill en kopp kaffe med mjölk

Ta din fikastund till nya höjder

Innan du kliver in så ta en titt på den vackra byggnaden intill Rådhusesplanaden. Detta är ett av Gävles palats från 1890-talet som mycket passande bär namnet Gevaliapalatset. Kanske blir det en surdegsbakad bulle, den egentillverkade gelatoglassen eller något helt annat till det goda kaffet.

Épi Bageri & Café

Barn och vuxen man klättar på gångbro bland trädtopparna

Hisnande upplevelse bland trädtopparna

Vilken bana blir favorit? Kanske "På riktigt?" som befinner sig hela 16 meter ovan marken. Här väntar en tre timmars äventyrsresa bland trädtopparna. Vilken höjd du än väljer utlovas pirr i magen när du skapar ditt eget äventyr! Klättra genom nät, balansera på vippbrädor och självklart - glid fram på ziplinen!

Högt & Lågt

Utsikt över havet från en klippa

Svindlande utsikt mot horisonten

Vandra ut på de öppna klipporna och hällarna 20 meter över havet, njut av säregen miljö och magnifik utsikt på platsen mellan de gamla fiskelägena Bönan och Utvalnäs. Att Gråberget var militärt skyddsområde fram till 1997 har starkt bidragit till att området har kvar höga naturvärden och att det inte har bebyggts.

Gråberget

Mat fint upplagt på fat

Höjdarmiddag på kvarterskrog med anor

Det varma ljuset strålar och skapar förväntan långt innan dörrarna öppnas. Inuti välkomnas du av en nordisk atmosfär och en välkomnande känsla. I vinkällaren finns franska viner och en imponerande samling. Maten är enkel men raffinerad, med säsongens råvaror noggrant utvalda. ”Mycket god klass” är betyget hos White Guide.

Matildas

Kulturupplevelse och söndagsfys 

Ingen rast och ingen ro, söndagen vill på intet sätt skapa någon lunk. Höjdarna forsätter med besök på museum och en avslutande rush för kroppen som avslutning på er höjdarweekend i Gävle!

Ånglok anländer perrong med väntande stins

Ankomst för höjdarupplevelse

Som vi har längtat! Sommaren 2024 återöppnar museet efter en omfattande upprustning. Några riktiga höjdare att upptäcka utlovas!
Utforska massor av roliga och spännande saker. Här finns något för hela familjen att njuta av. Så – tag plats, tag plats!

Järnvägsmuseet

Cyklist nedför en backe på en stig mellan träd

Cykla med flow ner för berget

Ta Kungs8an upp på toppen för 200 fallhöjdsmeter och fantastisk natur längs vägen ner. Flowleder erbjuder mjuk och härlig cykling som passar alla. Starta äventyret redan i liften och fortsätt sedan utforska leder som passar olika nivåer av skicklighet. Välj vilken nivå som ger dig en riktig höjdare till adrenalinkick!

Sommar i Kungsberget