cbis:811493
Gävle Konserthus

Gävle Konserthus

Copyright: Gävle Konserthus

Infopoint på Gävle Konserthus

Vackert beläget vid Gavleån ligger Gävle Konserthus, spelplats för musikupplevelser och ambassadör för Gävle! Här kan du få hjälp med lokal turistisk information samt köpa Gävlesouvenirer.

Information

Välkommen till en av Gävles ambassadörer - Gävle konserthus! Förutom att uppleva musik, show och konserter kan du här få hjälp med lokala turistiska frågor, hämta broschyrer om Gävle med omnejd, får tips om sevärdheter samt köpa Gävlesouvenirer!

Naturen runt omkring Gävle Konserthus hade ett stort inflytande och var en inspirationskälla för arkitekten Bo Karlberg.

Huset är beläget vid Gavleåns forsar och fasaden är klädd i blank djupblå klinker. Under ett stort baldakintak välkomnas besökaren av en utrullad granitmatta. De interiöra väggarna och golvet ser lika ut men i realiteten är golvet vit finsågad grekiskt kalksten medan väggarna består av infärgade betongelement. Den vita färgen och de vackra materialen är grunden i husets strama interiöra elegans. Foajén sträcker ut sig i en gallerigång med biljettkassa, garderob och den mindre konsertsalen, Bo Linde-salen.

Som fond ligger två stora burspråk riktade mot Gavleån och Stadsträdgården. Längst in i huset ligger restaurang och Gevaliasalen.

Vill ni veta mer, boka en visning i Gävle Konserthus på 026-172906 eller
[email protected].

Område
City
Kontaktuppgifter