KF Heros

Invigare av Gävlebocken 2023

Pressrelease 231114

Nu är det klart att KF Heros inviger årets Gävlebock. KF Heros är en förening för personer med funktionsnedsättning.

Vi är väldigt stolta och glada över att få inviga årets Gävlebock

säger Mattias Bergdahl, föreningskonsulent inom KF Heros. Vi är en liten förening som jobbar med en stor och viktig fråga och vi vill verkligen fånga varje möjlighet att nå ut.

KF Heros gör ett fantastiskt arbete. Förhoppningen är att fler får upp ögonen för deras verksamhet och att fler barn och ungdomar med funktionsnedsättning vill börja idrotta och delta i deras aktiviteter

säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i Gävle kommun.

KF Heros grundades 2006 och arrangerar olika idrottsaktiviteter, de ordnar även aktiviteter för en aktiv fritid, som till exempel disco och funkisfestivalen. KF Heros har utövare i alla åldrar, från 10 år upp till 60 plus.

–  Vi hoppas locka fler barn och ungdomar till oss. Vi har många som varit aktiva i föreningen sedan många år tillbaka som nu hittat andra saker i livet, exempelvis bildat familj eller skaffat jobb. Sedan gör idrottsrörelsen ett fantastiskt arbete med inkluderingsfrågan i flera olika förbund, vilket är en skillnad gentemot för 10 - 15 år sedan. Vi har en väldigt god dialog med skolor och med Gävle kommun, men vi har ändå svårt att nå ut till målgruppen. Vi hoppas såklart att det här tillfället ska möjliggöra att fler vill vara med och idrotta med oss, säger Mattias Bergdahl.

– Det känns fint och landar rätt i hjärtat att det är KF Heros som inviger årets Gävlebock. Vi ser verkligen fram emot en fantastisk show och invigning. Vi hoppas på lika många besökare och lika stort intresse som förra årets rekordår, säger Anna-Karin Niemann, Gävlebockens talesperson.

Invigning Gävlebocken

Kontakt

För kontakt med Åsa Wiklund Lång (S), kontakta presstjänsten.

Mattias Bergdahl, föreningskonsulent KF Heros

E-post: [email protected]

Telefon: 076-144 69 57

Anna-Karin Niemann, Gävlebockens presstalesperson

E-post: [email protected]

Telefon: 070-414 27 07