Gävlebocken från Rådhuset

Lisa Nilsson klar för Gävlebockens invigning

Pressrelease 231019

Nu är det klart att den folkkära artisten och sångerskan Lisa Nilsson uppträder på Gävlebockens invigning den 3 december. 

 

Porträttbild på Lisa Nilsson

" – Jag ser verkligen fram emot att starta upp julen i Gävle och vara en del av den anrika traditionen med Gävlebocken,

säger Lisa Nilsson. 

" – Det känns fantastiskt att en av Sveriges största och varmaste röster kommer att bidra till Gävlebockens invigning. Nu har vi verkligen ”Himlen runt hörnet”,

säger Anna-Karin Niemann, Gävlebockens talesperson. 

Bockinvigning på Stortorget 
Förra året var ett historiskt år för Gävles största kändis när bocken för första gången på 56 år fick en ny tillfällig placering. Under bygget av Agnes kulturhus får Gävlebocken stoltsera på Rådhusesplanaden i centrala Gävle. Invigningen av Gävlebocken sker enligt tradition den första advent (3 december) och även i år äger den rum på Stortorget klockan 16.00. 

" – Vi fick till oss mycket positivt kring Gävlebockens tillfälliga placering på Rådhusesplanaden förra året och han själv verkade trivas väldigt bra där. Gävlebocken börjar monteras på Rådhusesplanaden torsdagen den 30 november, och om allt går enligt plan kommer han att vara helt klar på fredag eftermiddag 1 december. Varmt välkomna till Gävle den första advent!

säger Anna-Karin Niemann.  

Julen börjar i Gävle 
Utöver invigningsprogrammet blir det julmarknad längs Drottninggatans östra del och invigning av Pepparkakshuset på Länsmuseet Gävleborg. Järnvägsmuseet kör i år Pepparkakståget från Falun. Precis som tidigare år blir det Julkul i Slottsparken för barnen.  

För eventuella frågor kring invigningen: [email protected]   

Gävlebockens kontaktuppgifter

[email protected] 

Gävle kommun kundtjänst 026-17 80 00

Du kan även följa bocken via Instagram och Twitter