cbis:1263295

Mackmyra Whiskyby

I det 35 meter höga Gravitationsdestilleriet i Mackmyra Whiskyby, strax utanför Gävles stadskärna, tillverkar vi svensk single malt whisky. Här erbjuder vi guidade turer av både destilleriet och det väldoftande lagret där tusentals fat ligger och mognar – bara ett stenkast från vår egen rökanläggning. I vår restaurang Mackmyra Bar & Bistro serverar vi whiskyinspirerad mat med fokus på smakupplevelser.

Information

Upplev Mackmyra!

Välkommen att följa med på en djupdykning i 25 år av svensk whiskyhistoria!
Under året kommer vi att genomföra exklusiva jubileumsprovningar som tar dig med på en resa genom Mackmyras historia. Med särskilt utvald whisky från extraordinära fat och speciella utgåvor vågar vi lova något utöver det vanliga.

En rekommendation om du väljer att delta på vår "Destilleri- & Skogslager-tur" så passar den bra att kombinera med efterföljande provning "Småfatens magi" för att få ta del av hela resan - från malt till whisky i glaset.

Ett annat alternativ är vårt upplevelsepaket där du får uppleva hela processen på nära håll med en inspirerande guide från Mackmyra som delar med sig om kunskap, guidar dig genom en provning samt avslutas dagen med en middag i Bar & Bistro. Läs mer under Upplevelsepaket.

Kombinera gärna dina aktiviteter med en härlig lunch eller middag i vår restaurang Mackmyra Bar och Bistro. För att boka bord, https://mackmyra.se/restaurangen/ Tänk på att aktiviteter och bordsbokningar måste stämma med varandra tidsmässigt. (Observera att du inte behöver boka bord om du deltar på upplevelsepaketet)

Delta på ett evenemang eller kombinera flera. Välkommen att spendera din dag hos oss i Mackmyra Whiskyby!

Whiskybyns provningar och event under våren 2024:

I år firar vi 25 år och slår på stort! Under hela året kan du förvänta dig, unika upplevelser, spännande lanseringar och jubileumsevent. Redan nu kan du boka in dig på några av eventen, men fler kommer dyka upp under årets gång, så håll utkik!

Mackmyradagarna 31 maj – 1 juni 2024
I Mackmyra whiskyby, bara ett stenkast från Gävles stadspark, bjuder vi in till Mackmyradagarna 2024. Upplev svensk hantverkswhisky, fatlagrad gin och lokala ölsorter. Ta del av bl.a. whisky- och ginprovningar, foodpairing, matmarknad, underhållning och mycket mer. Mer information och program kommer inom kort.

Åldersgräns Whiskyprovning - 18 år Destilleritur - 15 år eller i målsmans sällskap. Biljett bokas även för den minderårige.

Prisinformation
Åldersgräns Whiskyprovning - 18 år Destilleritur - 15 år eller i målsmans sällskap. Biljett bokas även för den minderårige.
Faciliteter
WC
Kontaktuppgifter