cbis:2625015
cbis:2625015

Rönnåsen

Rönnåsen är ett av Ockelbobornas käraste friluftsområden och utflyktsmål!

Information

Rönnåsen är ett av våra käraste friluftsområden och utflyktsmål. Från Rönnåsens topp, cirka 8 kilometer från Ockelbo centrum, och 270 meter över havet, har man en underbar utsikt över en stor del av norra Gästrikland. Vid klart väder går det faktiskt att se havet vid horisonten! Området är perfekt för en fin utflyktsdag för både stora och små.

Den barnvänliga Mullestigen riktar uppmärksamheten mot djur och natur med sina små figurer och klurigheter. Från Mullestigen kan man vandra ut till klapperstensfältet där man byggt en tillgänglighetsanpassad utsiktsplattform. Här finns också en äventyrsstig för barn i anslutning till den stora parkeringen.

Det finns utmärkta träningsmöjligheter i och omkring Rönnåsen med motionsstigar och vandringsleder. Från dalstationen vid skidliften finns det flertalet stigar att välja mellan. Man kan välja de tekniska stigarna som leder upp efter skidliften eller stigar med mindre fallhöjd runt berget. På Rönnåsen finns möjligheterna att välja graderade leder på några kilometer upp till ett par mil. Passa även på att ta en paus och njut av den underbara naturen och utsikten, det finns vindskydd med eldstad.

Rönnåsen är en knutpunkt i ledsystemet Biking Gästrikland och vill man så är det bara att fortsätta vidare på det sammanbundna ledsystemet, där du kan nå flertalet andra destinationer i Gästrikland.

Under sommaren är Rönnåsstugan sommarcafé öppet dagligen, med servering av våfflor och fika.

Kontakta kommunens Välkomstcenter för information om Rönnåsen (0297-555 00, vardagar kl 8-16:30)

Speciella behov
Barnvänligt
Område
Skogsmiljö
Säsong
Året runt
Kontaktuppgifter
  • Webbsida: https://ronnasen.se/
  • Adress: Rönnåsstugan, 81694 Ockelbo
  • Öppettider: Frågor om Rönnåsen - kontakta kommunens Välkomstcenter, vardagar 8-16:30

Vägbeskrivning

Ca. 8 km från Ockelbo kyrka, följ skyltning mot Rönnåsen.