cbis:1818937
cbis:1818937

Smedsgårdens Bruksmuseum

I Sandviken, på ”Gamla Bruket” finns Smedsgårdens Bruksmuseum . Museet är öppet för allmänheten maj-augusti. Under öppettiderna kan du få en guidad visning. I utställningsrummet hänger vi nya unika utställning varje år. (2023 ”Bilder från Sandviken av Carl "Betula" Björk")


Information

Bruksmuseet Smedsgården har öppet för allmänheten från första söndagen i maj till augusti. Vi kan, i mån av tid, ta emot grupper för enskilda guidningar. Vill du veta mer eller boka guidning, hör av dig till ABF, tel: 026 – 27 09 15 eller mail: [email protected]

Om muséet: På Smedsgården kan du se hur arbetare och förmän levde med sina familjer vid sekelskiftet 1900 och på 1940- och 1950-talet. Hur inredde man sin bostad och vad hade man för slags möbler och köksutrustning? Ett litet skolmuseum ger en inblick i hur eleverna hade det i skolan. På vinden finner du ungkarlsrummet och en textilkammare. Där finns även ett litet bibliotek med litteratur av lokala författare och olika artiklar och skrifter om Sandviken. I utställningsrummet hänger vi varje år olika och unika utställningar

Välkommen till Smedsgården och dess fina trädgård. I trädgården kan du landa en stund, kanske inta din medhavda smörgås/fika. Kaffet bjuder vi på.

Det är vänföreningarna Smedsgårdens Vänner och Sandvikens Vänner som tillsammans med ABF Gästrikebygden utgör det Bruksråd som ansvarar för verksamheten på plats, med stöd från Sandvikens kommun.

Speciella behov
Rökfritt
Faciliteter
WC
Område
City
Kontaktuppgifter