Cykling på Mountainbike genom skogen. Foto Daniel Bernstål.

Storsatsning på cykling i Gästrikland

Cykling är en av de starkast växande sporterna och i Gästrikland finns nu ännu bättre cykelmöjligheter då både Högbo bruk och Kungsberget satsat stort på att förbereda stigar och leder under de senaste åren.

Cykling i Kungsberget. Foto: Kungsberget.

Liftburen ledcykling och cross country-cykling

I Kungsberget kan du njuta av familjevänlig liftburen ledcykling i form av härliga flowleder. Flowleder är något som vi anser passar hela familjen, just för att det passar alla typer av åkare och ger en mjukare, enklare och härligare form av ledcykling.

Starten på ert äventyr i våra flowleder får ni enklast från botten av stolsliften Kungs8:an. Liften som ligger centralt vid uthyrningen tar er upp på berget där äventyret börjar, härifrån kommer ni nämligen hitta både gröna, blå, röda och svarta leder som bjuder in till riktigt härlig åkning. Alla leder har en lagom lutning för att man ska kunna välja hastighet själv. Det går att åka långsamt, samtidigt som det går att få sig en rejäl utmaning med fart och fläkt i de svarta lederna.

Det är enkelt att ta dig till Kungs8:an för att börja cykla. Liften ligger nämligen bara ett stenkast från uthyrningen och flera av våra populära boenden i Ski Lodge och restaurangen Fröken Filipssons.

Om du istället är sugen på cross country-cykling i den storslagna skogen kan du ta en avstickare från vår gröna led, Kungsleden, då hittar du flertalet vackra naturleder som sträcker sig runt berget.

Läs mer på Kungsberget.se

cyklist vid Högbo MTB Arena. Foto Högbo Bruk.

Satsningar på Högbo Bruk

Högbo Bruk och deras MTB Trail Arena är sedan många år tillbaka ett känt tillhåll för cykelfantaster och år 2020 omnämndes anläggningen som Sveriges bästa stigcykling enligt Expressen. I ett samarbete med Biking Gästrikland har cykelsatsningar gjorts också här. Bland annat har man tagit fram en ny kombibana, Mårten, som är en tuff, medelsvår bana på 52 km. Den startar samma väg som Vasa och tar dig sedan via Fäbodleden mot Järbo, via Lenåsleden till Mårtens klack som gett namn åt banan och därifrån Gästrikeleden tillbaka till Högbo.

Läs mer på Högbobruk.se