Blå hängmatta på Växtzon 4.

Roadtrip till naturens skafferi

Hösten är en fin tid att åka på utflykter eller turer, så kallade roadtrips, för att njuta av landskapet. Varför inte ta en tur till Valbo och upptäcka mysiga platser såsom Växtzon 4 och Diléns Saluhall? Här finns butiker där man kan handla ekologiska delikatesser att avnjuta på plats eller köpa med hem, ta del av stort utbud av närodlat och lokalproducerat.

Säsongens närproducerade skörd

Här är det inte bara närodlat utan till och med härodlat som gäller, handla dina grönsaker från självbetjäningsbutiken på åkern vid Gavleån. Kanske väljer du de nyupptagna rotsakerna eller någon delikatess i förädlad form. Få saker smakar så gott som nyupptagna morötter och hemgjorda marmelader.

Lokalproducerade delikatesser i Diléns Saluhall

Kliv in i ett kulinariskt paradis för matälskare. Låt personalen hos Diléns Gourmandis tipsa och inspirera dig att köpa med lokalproducerade delikatesser från saluhallens utbud. Kanske något att slänga på grillen redan till kvällen?

Kanel och kardemumma eller fänkål och anis

Granne med saluhallen hittar du Bageri Kavlat & Klart. Vare sig du gillar sötebröd eller grövre matbröd hittar du allt detta och lite till här. Ta med dig hem eller avnjut på plats.

Trädgårdsinspiration och hemmagjorda kafégodsaker

Är du på jakt efter ett äppelträd, en bukett av säsongens blommor eller vill du njuta av lunch och gofika med närproducerade godsaker? Åk då vidare ut på valboslätten och kliv rakt in i det stora utbudet av frodiga växter, vackra ting och ljuvliga smaker hos Växtzon 4.

Handelshus med anor

Heminredning eller en ”gå bort”-present? Hos Madame Nyberg vid Nybokrysset hittar du allt detta och mer därtill. Den gamla handelsplatsen har tagit emot kunder sedan 1800-talet.