Tre personer i kajaker på Färnebofjärden.

Äventyrsweekend - Svemester i Gävle

Det kittlar i magen! Bara en kort resa från Stockholm och Mälardalen ligger Gävle. Här hos oss finns allt från höghöjdsbanor och trampoliner till oslagbara upplevelser till havs eller till sjöss. Vi törs lova en fullmatad helg av just detta under en helg fylld av äventyr!

Inled äventyrshelgen med fredagsmys och fredagsfys

Varmt välkomna till Gävle! Vad passar väl bättre än att inleda fredagskvällen med tacos?! Följt av en kvällspromenad och att uppleva centrala Gävle från vattnet. En härligt lugn start på er äventyrsweekend i Gävle, vi vill att ni landar mjukt hos oss och gör er redo för allt vad helgen har att erbjuda.

Hotell lobby med bord och stolar framför en fondvägg

Boendet – äventyrets trygga hamn

Möjligen anländer ni till Gävle med tåg, och om så är fallet tar det bara några fminuter att promenera till Scandic CH. Checka in på detta bekväma hotell som ligger precis intill Gävle Centralstation. Här kan ni njuta av en bekväm vistelse och förbereda er för helgens alla äventyr, både före och efter era utflykter.

Scandic CH

Smarriga smörgåsar

Fredagstacosen når nya höjder

Perfekt inledning på fredagskvällen och helgen! Kliv in och känn doften av färskt äkta mexikansk tortilla, gjord på enbart majs och tillverkad bara någon meter från bordet. Slå er ner och njut av en fredagsklassiker av rang på sätt som ni kanske inte serverar hemma. Perfekt fredagsmys som inledning på äventyret.

Maria Bonita Tortilleria

Göran på en kajak som glider genom stilla vatten med motljus

Fredagsfys vid och på Gavleån

Ta en kvällspromenad längs Gavlån som stilla flyter ut mot havet. Hyr en SUP eller kajak och ta en kvällstur i centrala stan. En fridfull och kul aktivitet som inledning på helgens äventyr.Testa i närliggande Alderholmskanalen med närhet till kaj och bryggor eller så kan man paddla ut i havet längs med kusten.

Kayakomat

Äventyr på höjden och djupet – natur och kultur

Efter en god natts sömn och en härlig hotellfrukost är ni redo för dagens alla äventyrsupplevelser som står till buds. En lördag bland trädtoppar och förlista havsvrak väntar. Uppblandat med god energipåfyllning, så det är bara att göra er redo!

Man och barn går på en gångbro av trä bland trädtopparna

Maxa äventyret bland trädtopparna

Förbered er på de tre timmars äventyr bland trädtopparna i Hemlingby som väntar. Vare sig äventyrslusten och utmaningen tillfredsställs av att uppleva lågt eller högt utlovas kittel i magen när ni själva skräddarsyr ert äventyr! Här kan ni klättra genom nät, balansera på vippbrädor, krypa genom tunnlar och såklart – glid fram på zipline!

Högt och lågt

Olika sällskap sitter vid olika bord på en restaurang inomhus

Fyll på och ladda om för mer öventyr

Efter att det kittlat i magen av höjderna kanske den börjat kurra. Dags för lunch och påfyllning av mer energi. Intill Rådhuset på Rådhustorget slår ni er ner och avnjuter en lunch på uteserveringen. Ta en paus i lugn och ro och ladda om för mer upplevelser.

Erlandssons restaurang och bar

Stor tegelbyggnad i en stor skogsglänta

Äventyr på bruket

Sisådär fyra mil norr om centrala Gävle ligger vackra Axmar Bruk. Det gamla järnbruket som är både ett natur- och kulturreservat är fyllt av möjligheter till äventyr. Vad sägs om att gå på spaning efter förlista skeppsvrak där några av dem t o m kan skymtas under ytan från land eller från första parkett i en kajak.

Axmar bruk

Fint upplagd kebab med sås

Njut av smashburgare eller kebab

Dags att summera dagens alla upplevelser, minnas och planera för allt som ligger framför under morgondagen. Vad passar då bättre än att göra det vid bordet när ni tillsammans biter tag i en klassisk kebab. Ät och njut tillsammans innan ni går genom stan och till sist landar på hotellet.

Le Bab

Äventyret fortsätter – adrenalin & naturupplevelser

Ojojoj, det är inget slut på alla äventyr! Söndagen bjuder på möjlighet att göra en 360 eller slå rekord i Warriorbanan som start för att sedan avnjuta lokal möstarkockpizza innan ni avslutar helgen med med naturäventyr! Alltihop toppat med fika som avslutning på helgen samtidigt som ni planerar för vilken weekend i Gävle ni ska välja nästa gång.

Inomhusarena med kättervägar

Maxa adrenalinpåslaget

Inled söndagen med att utmana er själva och varandra. I den 6000 kvadratmeter stora arenan finns näst intill oändliga möjligheter till just det, utmaningar. I norra Europas största inomhusarena för extremsport kan du testa allt från trampoliner till kickbike, skateboard och klättring.

DOME Adrenaline Zone

Härligt gräddad mat upplagd bedrivs en skål med sås

Lokal mästerkockspizza

Efter några timmars urladdning passar det ju perfekt med en pizza för att fylla på och orka med ännu mer äventyr! Välj en beprövad sort från menyn eller var lite äventyrlig och låt köket skapa din alldeles egna variant. På en liten tvärgata intill Stortorget hittar ni gänget med mottot ”We trust in the crust”.

The Crust

Två kanoter paddlar på stilla vatten med grön skog i bakgrund

Naturäventyr som avslutning

Bege er ett par mil nordväst om centrala Gävle för äventyr i naturen. Här, vid inloppet till Lundbosjön, ligger natursköna Smörnäs med möjlighet till de flesta typer av frilufsliv som att hyra kanot, vandra eller fiska. Här finns ett sommaröppet café, perfekt som avslutning på äventyret.

Smörnäs