Gefle IF

Fotbollsarenan Gavlevallen med en grön tom gräsmatta, publik på läktaren och blå himmel

Å å å, heja himmelsblå!

Varmt välkommen att njuta av nationell elitfotboll på både dam- och herrsidan! Under säsongen 2024 spelar damlaget i division 1 och herrlaget i Superettan. En hel massa högklassig fotboll väntar, Gefle IF Fotbolls hemmaarena - Gavlevallen!

Öva gärna innan och se till att klappa och sjunga med tillsammans med supporterklubben Carrickläktaren:

Himmelsblå, himmelsblå, himmelsblå, himmelsblå, himmelsblå 
Vi är Gefle, himmelsblåa, vi är Norrlands bästa lag.

Fotboll och mer än så sedan 1882

Visste du att det inte finns en enda förening i Superettan som är äldre än Gefle IF? Det finns ingen i Allsvenskan heller. Gefle IF bildades 1882 och är Sveriges äldsta idrottsförening. Fotbollen startade med att tävla om Svenska mästerskapstiteln 1898.

Gavlevallen, som idag är hemmaplan invigdes 2015. Då startades en satsning på ett helt nytt damlag. Det blev serieseger direkt och avancemang till division 2.

Praktisk information

Kapacitet: 6 432 personer, då är det fullsatt. 

Toaletter: Dam och herrtoaletter finns på kortsidan vid entré 2 och entré 3. Handikappstoaletter finns i båda hörnen på långsidan vid spelarentrén, vid Gefle IF kansli, samt vid entré 2. Ytterligare toaletter finns inne vid entrén till Gavlerinken.  

Kiosker: Det finns fem kiosker i Gavlevallen. En på kortsidan mot Gavlerinken och två på den andra kortsidan (mellan entré 2 och 3) samt två på långsidan vid spelarentrén och Gefle IF kansli  

Mat: Välkommen till Torget som ligger mellan Gavlevallen och Gavlerinken.  

Säkerhet: Sjukvårdspersonal finns i hörnet mellan spelarentrén och kortsida mot Gavlerinken. Där finns även hjärtstartare.  

Parkering: Parkering mot avgift finns på Gavlehovsområdet.

Bussar:  Linje 3 går förbi Gavlevallen.

Selected filters: