Gågata mitt i City juletid

Shoppa loss i Gävle!

Välkommen till shoppingstaden Gävle, som med det korta avståndet till Stockholm och det varierade utbudet erbjuder ett lugnare alternativ när du vill njuta av din shopping.

Här kan du välja bland att shoppa lokalt mitt i Gävle city och strosa runt på gågatorna eller så väljer du någon våra handelsplatser lite utanför stan. Eller förresten, med de korta avstånden kommer du lätt att kunna njuta av dem alla under en och samma shoppingdag!

Cityshopping i stadskärnan eller allt på samma ställe hos någon av Gävles handelsplatser

Välj bland unika, lokala handlare eller nationellt välkända kedjor. Toppa shoppingrundan med att njuta av energigivande fikapauser eller ordentliga matstopp.
Här hittar du mer information om Gävles största handelsplatser Gävle City, Hemlingby köpcentrum och Valbo köpcentrum och köpstad.

Gågata i Gävle City  en vinterkväll

Mitt i city

Stortorget är platsen för mycket händelser och där hittar du våra två Gallerior, Gallerian Nian och Flanör. På Stortorget finns dagligen torghandlare som säljer alltifrån blommor till hantverk

Gävle City

Entrén till Valbo köpcentrum

Köpcentrum & Köpstad

En mil väster om Gävle ligger Valbo Köpcentrum och Valbo Köpstad, ett av Norrlands största handelsområden. Här handlar du bekvämt och har tillgång till närmare 60 butiker och restauranger. 

Valbo Köpcentrum & Köpstad

Entre till ett köpcentrum med belysta prydnadsrenar utanför en kväll inför jul

Shopping, enkelt med buss

Hemlingby köpcentrum strax utanför Gävle är stadens näst största köpcentrum efter Valbo och har de senaste åren växt till sig och blivit ett av Gävles självklara handelscentrum.

Hemlingby köpcentrum

Vi tipsar om Gävles lokala shoppingpärlor värda en omväg

Handla lokalt och bidra därmed till hållbar shopping. Upptäck en ny favorit eller återkom till en välkänd. Här listar vi ett axplock lokala, några är citynära och andra väl värda en omväg.

Hållbar shopping när du väljer second hand

Låt någon annans gamla favorit bli din nya när du shoppar både klimatsmart och ekonomiskt. Här i Gävleregionen finns ett gediget utbud av vintageshopping, second hand-butiker, antikvariat och loppisar.