Fint dukat med vinglas underlägg och bestick på en restaurang

Smaka på Gävle! Weekend för matälskande gourmander

En matweekend är en fantastisk möjlighet att utforska kulinariska läckerheter och njuta av god mat. Gävle dukar upp ett dignande utbud av smaker att njuta av! Vår destination nära Stockholm passar utomordentligt väl för en weekend fylld av njutningsupplevelser genom smaker och dofter.  .

Fredagsmys enligt Foodies – äta gott & bara njuta

Välkomna till Gävle! Kärt barn har många namn; matälskare, livsnjutare, läckergom och finsmakare. Kanske svara ni ja på någon eller alla av dessa. Hur ni än gör så utlovar vi en fredagskväll fylld av goda smaker och vackra miljöer.

Öppet hotellfönster

Anrikt vackert fyrstjärnigt hotell

I den pampiga byggnaden från 1901, granne med Gävle Centralstation ligger detta vackra hotell. Här erbjuds en unik miljö där storslagen byggkonst möter moderna trender och en vacker restaurang och bar. 

Här njuter ni under er weekend med sovmorgnar och en fantastisk hotellfrukost. 
När ni checkat in på hotellet och det är dags att inleda fredagskvällen.  En fin promenad genom Rådhusesplanaden till kvällens restaurang väntar.

Elite Grand Hotel

Kock lägger upp mat på vit tallrik

Kronprinsessparets favvohäng i Gävle

Kliv in i en öppen famn och ett andra vardagsrum för alla livsnjutare och vinintresserade. Kallar du dig novis, erfaren eller något helt annat är du exakt lika välkommen. Det är njutningen som står i centrum, präglad av äkta vinkärlek.
Vero är ett latinskt uttryck som betyder sanning. Här står det för den sanna kärleken till mat och vin. Utan krav och snobberi men med respekt för tradition och kulturhistoria.
Pst! Visste du att denna White guide-restaurang är Victoria och Daniels favoritställe i Gävle.

Verovin

"Lördagsgodiset” staplas på hög och redo att avnjutas

God morgon! Hotellfrukost med fin utsikt över Gavleån och vackra Länsmuseet är en perfekt start på lördagen. Dagen kommer gå i dofternas och smakernas tecken. Upplevelser med alla sinnen utlovas!

Fåtöljstolar runt ett bord på ett café

Mysig stämning och härlig fikastund

Vi föreslår en promenad från hotellet längs med Gavleån och en bit in i Stadsträdgården kan ni svänga av och avnjuta ett fikastopp hos Elsas Coffeeshop. En svensk, modern tappning av det europeiska caféet, inbjudande och avslappnat i en familjär miljö. Matcaféet har fullständiga rättigheter.

Elsas Coffeeshop

God mat upplagt i en kastrull

Dofta och smaka – besök destilleriet

I det 35 meter höga Gravitationsdestilleriet i Mackmyra Whiskyby, strax utanför Gävles stadskärna, tillverkas svensk single malt whisky. Ta del av äventyret och boka in en guidad tur i både destilleriet och det väldoftande lagret där tusentals fat ligger och mognar – bara ett stenkast från den egna rökanläggning där doften av enris och torv ligger tung. I restaurangen Mackmyra Bar & Bistro serveras whiskyinspirerad mat med fokus på smakupplevelser.

Mackmyra Bar & Bistro

Upplagd mat och dryck

Gör som White guide – avnjut bästa maten

Denna anrika adress har huserat kvarterskrog sedan 1970-talet. Frida och Johan Flodman som idag driver restaurangen har en enkel och självklar
matfilosofi; att laga mat efter årstidernas råvaror från utvalda producenter. Med inspiration från sina resor och besök på flera av världens bästa restauranger har de skapat det de kallar för "Fine Wine".
Njut av strålande viner från hela världen, med fokus på Europa och Frankrike.

Matildas

Fyra skålar med godsaker

Enbär, gurka, svartpeppar och mycket mer därtill

En enkel GT, det var så det började för många år sedan.
Intresset för drycken växte sig till en passion och tillsammans med kärleken till mat och smaker utvecklades till slut konceptet runt Ginbaren. Med noga utvalda råvaror och stor kärlek till hantverket man utövar inom restaurang, önskas ni varmt välkomna för några avslappnade och minnesvärda timmar.

Ginbaren

Njut av havsluft o söndagslunk – matweekend i Gävle går mot final

Sköna söndag heter det ju. Ta uttrycket på orden och avnjut en härlig dag vid Gävles kust. Här, vid Gästrikekusten vid Östersjöns strand finns flera matupplevelser att upptäcka.

Härligt fat med massor av goda bullar

Kustens guld i ett bakverk– Fika med Bönabullen

I Fiskelägret Bönan finns det mysiga kaféet som serverar enkla och kvalitativa rätter med smaker utifrån aktuell säsong. Det växer gott om havtorn vid kusten så att skapa en bulle med de syrliga bären tillsammans med finaste mandelmassan var självklart.  Utöver det finns här alltid ett brett urval av fina bullar, godbitar och bakelser att välja på till kaffet. Passa även på att promenera omkring i omgivningarna och njut av utsikten mot havet.

Böna Café

Altan utomhus med utsikt mot havet en solig vinterdag

Söndagsmiddag – perfekt äta-gott-avslut på helgen!

I Vårviks innerskärgård, endast tio minuter från city, finns denna trevliga restaurang och mötesplats för såväl långfärdsseglare som landkrabbor. Hos oss umgås och trivs alla utan förbehåll. Under högsäsong serveras fika, glass, lunch och middag sju dagar i veckan. Under den mörka årstiden erbjuds en populär à la carte-meny och olika middagstemas på helgerna.

Menyerna går hand i hand med det bästa som säsongen har att erbjuda, både från havet samt från land under parollen ”moderna klassiker”. Ett perfekt avslut på helgen i Gävle för denna gång!

Peters Sjökrog