Två utförsåkare i Kungsberget.

Sportlovstips – maxa känslan med Sportlovsweekend i Gävle

Tänk er gnistrande vinterlandskap, rosiga kinder, apelsinklyftor och varm choklad. Efter kort resa från Stockholm och Mälardalen är ni framme i Gävle som dukat upp med en massa olika sportlovsaktiviteter! Inled eller avsluta ert sportlov hos oss.

Starta sportlovshelgen med en strike!

Varmt välkomna till Gävle! Det passar ju alldeles utmärkt att som inledning på helgen låta fredagskvällen gå i sportens tecken. Efter incheckning på hotellet är det dags att dra på rätt skor och prova ut rätt tyngd på kloten och ladda för en match och efterföljande middag. Därefter en god natts sömn innan morgondagens äventyr.

Ett hotellrum med en dubbelsäng samt en våningsäng

Sov gott i familjerum

Checka in bagaget och kolla in familjerummet som blir ert tillfälliga hem under er vistelse. Hotellet ligger perfekt placerat så att ni lätt tar er runt till alla aktiviteter runt om i Gästrikland.

Scandic Gävle Väst

Glad familj äter burgare tillsammans på restaurang

Nu blir det bowling och middag

Inled fredagsmyset med att utmana familjen på en spännande bowlingmatch! Vare sig det blir spärr, strike eller allmänna applåder har ni efter matchen gjort er förtjänta av en ordentlig middag och mer sportinslag från alla möjliga håll på sportbaren.

O´Learys

Se upp i backen, plaska i vattenlandet och ät middag som en cowboy!

God morgon! Efter en god natts sömn och stadig hotellfrukost är ni redo att ta er an alla sportlovsaktiviteter som står på lördagens program. Packa skidutrustning och badkläder så är ni redo!

Person vilar sig i skidbacken en fin solig vinterdag

Njut av orörd manchester

När ni är tidigt på plats och snabbt uppe på toppen ligger pisterna orörda och väntar. Njut av en dag med sköna åk. När det emellanåt är dags för energipåfyllning och läge att knäppa upp pjäxorna finns flera restauranger o kaféer att glida in hos.

Skidåkning i Kungsberget

Barn springer i ett plasthjul i en inomhusbassäng

Mjuka upp kroppen med äventyrsbad

Efter några timmar i backen kan det vara skönt att mjuka upp kroppen med ett bad. Varva lek i äventyrsdelen med att njuta i bastun eller så simmar ni några längder i simbassängen intill. Visste ni att det är på Parkbadet som barnens favorit Mamma Mu badar.

Parkbadet

Mycket glass med goa saker på. Allt upplagt på en blå porslintallrik

Vilda västern mitt i Gävle!

Avrunda lördagen på den cowboyinspirerade restaurangen, här får man slänga jordnötsskalen direkt på golvet. Det är busigt, vi vet! Här finns också maträtter med smaker och dofter från Nordamerika, countrymusik och maxade efterrätter.

Church Street Salon

Avsluta er sportlovsweekend i Gävle med trampoliner och piruetter

God morgon sköna söndag! Idag står det ännu mer roliga sportlovsaktiviteter på menyn. Såväl adrenalinfyllda timmar inomhus som några timmar på is, utomhus mitt i stan som avslutning på er sportlovsweekend. Häng med, nu kör vi!

Stor hinderbana inomhus

Maxa adrenalinpåslaget i norra Europas största extremsportarena

Utmana familjen med fysiska aktiviteter eller hitta era olika favoriter på DOME Adrenaline Zone, här finns något för alla. The Dome är norra Europas största inomhusarena för extremsport och här kan du testa allt från trampoliner till kickbike, skateboard och klättring.

The Dome

Grillspett över en kolgrill

Fyll på med energi så ni orkar med mer sportlovsaktiviteter

Här intill Gavleån växer Gävle så det knakar. Åt vilket håll ni än tittar ser ni en ny skyline växa fram. Njut av god mat o fyll på med välsmakande energi hos Trädgår'n.

Trädgår'n.

Upplyst skridskobana framför en upplyst ståtlig palatsliknande byggnad en vinterkväll

Perfekt sportlovsaktivitet som avslutning

Dra på er skridskorna och ge er ut på isbanan mitt i Gävle: Vår egen variant av den på Rockefeller Center bjuder in till isdans eller en och annan piruett. Hur ni än tar er an den, njut av omgivningarna här intill vackra Rådhuset som avslutning på er Sportlovsweekend i Gävle.

Skridskobanan på Rådhustorget