Tre personer njuter av vintersolen vid kanten av isbelagd Högbo sjön

Vinterweekend i Gävle – mixa snörika aktiviteter med avkoppling

Ta med vännerna, res den korta vägen från Stockholm och Mälardalen för en helg  här hos oss i Gävle fylld av vinteräventyr ute i vår vackra natur iklädd vinterskrud. Här upplever ni skogar, sjöar och hav varvat med stadens puls.

Mysiga vintertips inleder helgen

Välkomna till Gävle och Gästrikland! Avrunda veckan med att inleda helgen och ert besök med en tur i längdspåret innan ni checkar in på hotellet, käkar en god middag och lägger upp planer inför helgens alla äventyr.

Härligt tomt längdspår en fin vinterdag

Isande, friskt och magiskt!

Vare sig ni tränar inför Vasaloppets alla varianter eller ej, här på det officiella Vasaloppscentret finns snösäkra spår från tidig höst och hela vintern igenom. Ta med egna skidor eller hyr dem på plats.

Högbo ski-arena

Ett mysigt dubbelrum på Clarion Winn

Sov gott hela er Vinterweekend

Här bor ni gott mitt i Gävle, på en av stadens större hotell. Hotellet ligger enbart ett stenkast från Stortorget och med promenadavstånd till stadens utbud.

Clarion Hotel Winn

Härlig hösttallrik bestående av en bit kött fint upplagt på en vit porslintallrik

Umgås och njut av det goda

Promenera från hotellet, över stortorget och genom stan. En bit upp på söder hittar ni den franska kvarterskrogen som direktöversatt till svenska betyder ’Det goda’. Inled kvällen med trevligt häng i baren. 

Le Bôn

Alpina vinterupplevelser, avkopplande spakänsla och middag som after ski

Vilket lördagsgodis för kropp och själ ni bjuds in till denna lördag. Inled dagen med härlig hotellfrukost innan ni gör er redo för en dag i och omkring backen. Njut sedan av att hotellet erbjuder återhämtning i bastun innan kvällens middag i goda vänners lag.

En person vilar sig i skidbacken en fin vinterdag

Vinteräventyret väntar - Heldag med skidåkning

När ni är tidigt på plats och snabbt uppe på toppen ligger pisterna orörda och väntar. Njut av en dag med sköna åk. När det emellanåt är dags för energipåfyllning och läge att knäppa upp pjäxorna finns flera restauranger o kaféer att glida in hos. Njut ute eller inne vid den sprakande brasan, kanske med en rykande varm choklad toppad med grädde.

Kungsberget

Byt bort

Relaxa i hotellets spa

När ni är tillbaka på hotellet, sådär skönt rosiga om kinderna och möra i benen. Vad passar då bättre än att nyttja hotellets bastu och pool. Mjuka upp kroppen,  summera dagens äventyr och ladda om inför kvällen.

Clarion Winn 

God italiensk efterrätt

Middag hos ’vännen’ som inspireras av Italien

Inled kvällen med middag tillsammans med dina vänner på restaurangen som kan översättas till Vännen och livets bord. Här vill man att ni ska känna av en inbjudande och tidlös miljö och njuta av menyns populära klassiker som doftar Neapel.

Ll´Amice

Avsluta er vinterweekend med långfärdsskridskofärd och vinterbad

Njut av en lång söndagsfrukost och gör er redo att tillbringa dagen på och i vattnet. Först ut av dagens aktiviteter blir en härlig långfärdsskridskotur på Storsjön och sedan om avslutning på er weekend; vinterbad och bastu vid havet innan middag i en av Gävles vikar.

Långfärdsskridskoåkare på glansig is i skymningen

Långfärdsskridskor på Storsjön

Kliv ut på Storsjöns is och upplev kilometer efter kilometer av skridskoåkning på naturis. Välj någon av startpunkterna på den plogade banan, eller kanske ligger hela den isbelagda sjön spegelblank. Välj hur långt ni vill åka och se till att turen är säker.

Storsjön

Vedeldad Basu med utsikt över havet

Kallbad och bastu

När ni kliver ut på bryggan har ni havet alldeles intill och från bastun ångar det. Kliv ner på stegen, kanske behöver det knackas hål i vaken eller så ligger havet öppet. Njut av ett eller flera uppfriskande vinterbad, varva med att sitta i värmen i bastun.

Vedeldad bastu & kallbad

Saftig köttbit på grill med grönsaker

Käka gott – finfin avslutning

Efter badet sitter det fint med energipåfyllning, då passar det bra att njuta av det på plats intill. Ät, njut och dela med er av helgens alla intryck efter en helg av vinterupplevelser. Å så ställer ni er frågan vilken av Gävles alla weekends blir de nästa gång?

Peters Sjökrog