Barn promenerar på en spång

En livsnjutares guide till Gävle

Upplev den magiska förvandlingen när våren närmar sig – kom och njut den femte årstiden. Från smältande snö till exploderande grönska, staden vaknar till liv. Utforska konst, musik och lokala favoriter. Låt Gävle och den femte årstiden inspirera dig till glädje och äventyr!

Njut i naturen och av kulturen

Korta avstånd och nära till allt gör att Gävle och Gästrikland har gjort det enkelt att njuta av många varierande upplevelser.  Ut och lyssna på fågelkvitter och gör en kort kulturvandring. Packa ryggsäcken för en längre dag ute eller inmundiga kultur på museum.

Stig i barrskog mot kusten i bakgrund

Skön vandring vid havet

Att vandra intill havet under vårvintern är en förtrollande upplevelse. Solen smälter bort vinterns snötäcke och öppnar upp klippor, stränder och bryggor. Njut av lugnet och hur solens strålar värmer.

Norrlandets kustled

Byggandet längs kajkanten

Kultur för alla sinnen

Njut av kulturupplevelser genom att besöka konstutställningar, spännande teaterföreställningar, promenader, lär dig om stadens historia och delta i olika kulturella evenemang och konserter för en berikande upplevelse.

Kultur i Gävle

Lokala favoriter

Några lokala favoriter som signalerar livsnjutning bjuder vi på här. Att njuta med magen och smaklökarna eller kanske av musikalisk variation. Här hos oss finns något för alla.