The Dome, hinderbana inomhus

Höstlov i Gävle - tips för ett rysmysigt lov

Ta med hela familjen och njut rysmysigt av höstlovet i Gävle! Höstlovsinledning eller avslutning, det spelar ingen roll. Nära Stockholm och Mälardalen - bara 90 minuter med tåg från Stockholms Centralstation - och med en uppsjö av saker att göra för både barn och vuxna. På den här sidan har vi samlat ett antal tips på hur du kan lägga upp en din vistelse i Gävle på höstlovet, men du bestämmer såklart själv hur din vistelse ska se ut. Välkommen hit!

Kicka igång ditt höstlov med rysligt mysigt i Gävle

Landa i Gävle och inled med fart. Här kommer några av våra bästa tips med barn i Gävle. Börja på Sveriges Fängelsemuseum och lär dig mer om Sveriges mörka historia, åk därefter vidare till DOME Adrenaline Zone och hoppa dig trött så att du blir riktigt hungrig lagom till middagen som intas på Church Street Saloon. Läs mer om varje hållpunkt nedan.

Kvinna med mask över huvudet

Åk in i Gävle! Sveriges Fängelsemuseum

Låt er beröras och uppröras av Sveriges Fängelsemuseums olika delar. Slottshäktet och cellfängelset har mycket att viktigt att berätta. Det är skönt att hålla någon i handen när det kan bli lite läskigt.

Frivilligt besök

Hinderbana inomhus

Maxa adrenalinpåslaget i norra Europas största extremsportarena

Utmana familjen med fysiska aktiviteter eller hitta era olika favoriter på DOME Adrenaline Zone, här finns något för alla. The Dome är norra Europas största inomhusarena för extremsport och här kan du testa allt från trampoliner till kickbike, skateboard och klättring.

 Till din utmaning

Church Street Saloon - CBIS

Vilda västern mitt i Gävle! Middag på Church Street Saloon

På cowboyinspirerade restaurangen Church Street Saloon får man slänga jordnötsskalen direkt på golvet. Det är busigt, vi vet! Här finns också maträtter med smaker och dofter från Nordamerika, countrymusik och maxade efterrätter.

Pang-pang-gottt

Rum på Clarion Hotell Winn

Sov gott på ett av stadens bästa hotell

Ta en kvällspromenad rakt över Stortorget och kliv in på Hotel Clarion Hotell Winn. Innan det är dags att krypa ner i sängen för natten kan ni ta ett dopp i pool som en avslutande aktivitet.

Till kudden

Rysmysigt och lagom läskigt på lördagen

Efter god hotellfrukost är ni klara att ta er an lördagens strapatser, vare sig det är med eller utan förklädnad. Läs nedan för våra tips att göra på höstlovslördagen i Gävle. 

Forsbacka Bruk, ett av Gävles gamla järnbruk, svidar om till Halloweenkostym under oktober månad och står värd för Haunted Halloween, en av Sveriges läskigaste skräckvandringar. Mindre läskigt i dagsljus? Kanske. Under dagstid finns möjlighet att boka samma upplevelse för de som inte riktigt vågar låta sig skrämmas efter mörkrets intrång. De vackra omgivningarna kring bruket med sina historiska vingslag passar hela familjen.

Tjej med en läskig sminkning

Hitta Halloweenkänslan på Kalas & co

Gör er redo och förstärk känslan inför dagen. Ladda upp med egen läskig utklädnad eller lite blod i mungipan.

Hos Kalas & co hittar du Norrlands största utbud som passar perfekt!

Hitta din utklädnad

Haunted Halloween

Rysmys - om ni törs!

Vad är det som vaknar till liv i det gamla järnbruket? Spökvandring, Haunted Halloween Kids i Forsbacka, i dagsljus gör det lagom läskigt för alla i familjen.

För de modigare vuxna bjuds också en (ännu) läskigare vandring på kvällen när mörkret gjort intrång...

Är du redo?

Gul herrgård

Ät och sov gott i genuin bruksmiljö

Promenera genom bruksparken fram till Forsbacka Wärdshus som redan på 1700-talet tog emot gäster. Låt er väl smaka av middag och vila ut för att ladda upp för morgonens frukost och nya äventyr. 

Psst! Visste du att Madicken har dansat här?!

Ladda för nya äventyr