Gågata med massor av snö mellan röda hus en klar vinterkväll

Maxa julkänslan med en Julweekend i Gävle

Varmt välkomna till Gävlebockens egen stad! Njut av en weekend nära Stockholm när Gävle dukar upp ett helt smörgåsbord av aktiviteter som fyller hela helgen med hjärtvärmande, juliga och gnistrande upplevelser. Julen börjar, och fortsätter, i Gävle!

Inled helgen med säsongens smaker

Fredagsmys i juletid, då får tacosen stryka på foten. Julens alla godbitar finns tillgängliga. Njut av goda smaker från havet och skogen. Med lokala läckerheter inleder ni kvällen och tar er sedan vidare ut i den gnistrande fredagskvällen.

Hotell lobby med bord, stolar och en fondvägg med en målning på

Sov gott under hela er julweekend

Välkomna till Gävle! Kanske kommer ni med tåg, i så fall går ni till Scandic CH på några minuter, ett mysigt hotell alldeles intill Gävle Central. Här bor ni i stadens centrum med mycket korta avstånd till flera av helgens aktiviteter.

Scandic CH

Vackert dukat julbord med rullad röd servett på tallrik med glas intill

Njut av säsongens alla smaker

Här finns något för alla. Gävle har ett stort urval av restauranger med många olika inriktningar. Vad är ni sugna på denna kväll? Det finns massor att njuta av. Traditionella och med nyare inslag. Här möter havet skogen och marken. Oavsett vad ni väljer lovar vi att ni kommer kunna njuta av kvällens middag.

Mat & dryck

70 kg pepparkaksdeg, cellfies och nattliv

God morgon! Välkomna till en dag fylld av fina, juliga, känslosamma och glittrande upplevelser när Gävle bjuder in er att njuta av hela känsloregistret. Vi blandar kultur, mathantverk, historia och musikupplevelser. Allt är framdukat och inbäddat i en varm julstämning.

Ett pepparkakshus stort som en människa

Hitta julkänslan med världens största pepparkakshus

Ni kommer känna doften redan innan ni kliver in i den vackra byggnaden som började byggas 1938, men ni kommer inte att få smaka, bara hänföras av det fantastiska bygget av sisådär 70 kg deg o en massa kristyr!
Varje år designas ett nytt pepparkakshus och det är ett omåttligt populärt besöksmål. Julstämningen tjongar liksom till i magen av denna ögonfröjd!

Världens största pepparkakshus

En person med en vit huva över huvudet

Fånga den viktiga historien hos Sveriges Fängelsemuseum

Låt er beröras och uppröras av historien, ta del av hur man levde i fångenskap förr i tiden. Historien kommer nära och det kan vara extra skönt att hålla någon i handen. Det gamla cellfängelset är också perfekt för en ”Cellfie”. Promenera sedan genom stan, smält er upplevelse och känn tacksamhet för julkänslan.

Sveriges fängelsemuseum

Publik framför ett dansgolv och en scen med artister som uppträder

Guldglitter och sprakande glamour när ni njuter av nattlivet i Gävle

Lördagskvällen ligger som ett paket framför er, bara att öppna och njuta. Byt om till den glittriga stassen, knyt slipsen och ha dansskorna redo. Gör er redo att bli tagna med storm när ni väljer bland ett stort utbud av kvällsnöjen. Kanske stillsamt barhäng, lite spontandans eller en tur på dansgolvet.

Hits for you

Njut av Gävlebockens egen bakelse och toppa med långpromenad och shopping

Efter att ha njutit av en god hotellfrukost erbjuder Gävle med omnejd många upplevelser som förstärker julkänslan och som fyller er med en julig avslutning av ert besök i Gävle för denna gång. En hel del av den kan paketeras och få följa med hem!

Vinterlandskap med mycket snö på mark i Boulognerskogen med liten träbro över vatten.

Söndagspromenad med Gavleån som sällskap

Genom Gävle ringlar sig Gavleån och kring den ligger å-rummet som bjuder in till vackra promenadstråk och möjlighet att se vacker konst under tiden. Kanske väljer ni en stadsnära promenad eller så beger ni er lite längre ut och njuter av utsikten där Gävle möter havet.

Kulturupplevelser

Gul tårtbakelse med röda streck som garnering och en avbild av Gävlebocken

Fika bockbakelse på Lido

Kliv in hos det anrika konditoriet i Söderbacken och njut av dofterna. Det var här idéen och den första skissen tog form, på en servett. Vad Stig Gavlén fikade på när han skissade den första Gävlebocken vet vi inte, men ni kan fundera på det när ni njuter av en egen Bockbakelse och kanske skissar ni någon egen idé på servetterna?

Konditori Lido

En fint och julupplyst gågata mitt i Gävle City

Hjälpa tomten? - Julshoppa i och runt Gävle

En gåva till någon kär eller till dig själv? En egen bit av Gävle att lägga under granen, en egen souvenir att förstärka känslan och ta med minnena hem. Vad ni än letar efter kommer någon av alla Gävles butiker att kunna hjälpa till när ni väljer bland vårt stora utbud.

Shoppa loss