Barn på cykel nedför en stig i skogen

Barnens Gävle – roliga saker att att uppleva tillsammans

Det finns massor av roliga, äventyrliga och spännande saker att upptäcka i Gävle!
Här finns en stor variation av aktiviteter, tid för både lek och lärande som gör semestern minnesvärd och rolig för hela familjen. Kom och hitta era favoriter!

Utforska Gävle – ge er ut på upptäcksfärd!

Ge er ut på en spännande familjeutflykt och låt äventyret börja! Utforska stadens hemligheter och naturens skatter. Lös ett spännande stadsmysterium och upptäck gömda kontroller i naturen. Packa picknickkorgen, dra på er bekväma skor och ge er ut på äventyr i Gävle – upptäck världen på ett nytt sätt tillsammans med era små äventyrare!

Cykel med ben från ett barn

Härligt motionssätt med karta

Upptäck äventyret med orientering! Utforska naturen och ha kul tillsammans. Inga förkunskaper eller speciell utrustning behövs – bara kläder för utomhuslek och en stor dos spänning! Lär er om naturen samtidigt som ni har roligt!

Skoj på hoj

Stig genom en skog

Äventyrlig sommar för familjen

Upptäck spännande platser och hitta checkpoints med hjälp av en karta. Utforska staden, parker och skogar när det passar er. Gå, spring, cykla eller hitta på egna sätt att ta er fram. Skapa minnen och ha kul tillsammans!

Hitta ut i Gävle

Påse med papper med text om "Hemliga lasten"

Hitta ledtrådarna, lös mysteriet

Upplev spänningen under en rolig promenadaktivitet för hela familjen! Leta ledtrådar, svara på frågor och lösa gåtor tillsammans. Utforska staden under cirka en timme. Ha kul hela familjen och lös mysteriet tillsammans!

Stadsmysteriet

Energi för att orka upptäcka

Glass i stora lass eller en redig cowboymiddag. Kom ihåg att fylla på med något barnsligt gott!

Bulle och glass

Mysiga fiket vid havet

Fyll på med god mat med lokala råvaror som varierar efter säsong. Testa Bönabullen med syrlig havtorn och mandelmassa! Och efter maten finns massor av smaskiga bakelser att välja mellan – och mumsig glass!

Böna Café

Glassbomb på tallrik

Låna en hatt och känn stämningen

Parkera er häst utanför, sätt er till bords och njut av äkta westernstämning. Här kan ni till och med slänga jordnötsskalen på golvet! Glöm reglerna och låt er dras med i den vilda västerns magi! Perfekt för små upptäckare!

Church Street Salon

Lekplats i en skogsglänta

Barnens Boulongern – massor av lek!

Äventyr för hela familjen väntar! Lek i den stora lekparken, bada och lev strandliv vid Stadsbadet och utmana familjen i en minigolfmatch. Pausa och fyll på med energi i caféet eller grilla på någon av alla grillplatser. Här finns också en discgolfbana och ett fantastiskt naturreservat där ni kan jaga Pokémon i ett av Sveriges bästa områden för detta. Så varför vänta? Packa picknickkorgen och gör er redo för en dag fullspäckad med skoj och äventyr.

Boulongerskogen

Minigolfbana, sandstrand och havet

Badplatser och vattenlek

Omgiven av grönska och vacker natur är Gävles badplatser perfekta för en avkopplande dag i solen. Oavsett ålder eller intresse finns det något för alla. Från vattensporter till avkopplande strandpromenader finns det aktiviteter som passar hela familjen. Packa badkläder, solkräm och en picknickkorg och ge er ut på ett sommaräventyr i Gävle som hela familjen kommer att älska!

Sommaraktiviteter Gävle Camping Engesberg

Pojke på en sparkcykel bakifrån

Leka bör man – något för alla!

Det är bara fantasin som sätter gränserna! Svinga i en gunga, lek i en sandlåda eller klättra i en ställning. Få det att kittla i magen när ni ger er hän i Gävle Skatepark, granne till Jungfruparken. I Gävle finns massor av lekplatser och hos Sportoteket kan ni låna sport- och fritidsutrustning.

Museum för barnen – lek och lärande

Så mycket spännande att uppleva! Här väntar tre olika museer på att bli upptäckta av dig och din familj! Ta del av interaktivt lärande och kreativt utforskande av Gästriklands historia. Utforska spännande berättelser om rättvisa och straff genom autentiska fängelseceller och gripande historier om fångar. Kliv ombord på ånglok och vagnar. Res tillbaka i tiden. Gör en familjedag till ett äventyr i lärande och upptäckarlust!

Stor röd tegelbyggnad i mitten av grönska

Skapa och testa runskrift

Det finns massor att göra för hela familjen. Kliv in i ateljén, skapa och låt kreativiteten flöda. Gå på upptäcksfärd, gör lärandet till en lek och lär dig att skriva runskrift. 

Länsmuseet

Ånglok ankommer perrong med väntande stins

Spännande tågäventyr

Sommaren 2024, är det dags för Järnvägsmuseet att öppna igen med massor av skojiga och spännande saker att utforska och upptäcka. Här finns något för alla i familjen! Så – tag plats, tag plats! 

Järnvägsmuseet

Person med vit huva som täcker hela huvudet

Slottshäktet och cellfängelset

Upplev spänningen och utforska viktiga delar av vår gemensamma historia! Här berättas om svåra saker och vissa delar kan kännas lite läskiga så det kan vara skönt att hålla någon i handen ibland.  

Fängelsemuseet

Djur och natur

Gävle erbjuder en stor variation av upplevelser i och omkring naturen. Här kan ni träffa fascinerande djur och lära er mer om natur, växter och djur. Ge er ut på upptäcktsfärd, utforska och upplev Gästriklands skiftande landskap. Lär er något nytt och skapa fina minnen tillsammans.

två djur som sitter och tittar

Hälsa på hos djuren

Upplev en dag fylld med spänning och lärande för hela familjen! Upptäck djurens fascinerande värld och lär er om hotade arter. Passa på att ställa era kluriga frågor till våra djurvårdare. 

Furuviksparken

Skog i motljus

Naturstigen–äventyrsresa

Vandra genom skog, äng och över sten. Upptäck lekområdet 'Inte nudda marken', perfekt för barn med picknick- och grillplatser längs vägen. Infotavlorna lär om naturens historia & skogens rikedomar. 

Hemlingby friluftsområde 

Kanot ligger på kant mot ett träd vid vattenbryn

Hitta nästa friluftsäventyr

Ge er ut på spännande upptäcktsfärder i Gästriklands magiska natur med hela familjen. Upptäck allt från hav och skogar till sjöar och berg. Packa picknickkorgen och gör er redo för ert nästa äventyr!

Naturkartan

Evenemang för barn