Personer som åker en slänggunga / karusell en fin dag med blå himmel

Barnens lekfulla weekend i Gävle

Med pirr i magen, familjevänliga äventyr och ett överflöd av barnaktiviteter är Gävle den perfekta destinationen för barnfamiljer som söker spänning och glädje! Ta den korta resan från Stockholm för en semester full av minnen för hela familjen. Gör er redo för en semester full av spänning eller ett efterlängtat avbrott från vardagens rutiner.

Ankomst i världsklass inleder helgen

Varmt välkomna till Gävle och början på en fantastisk helg tillsammans med hela familjen! Låt oss börja med en magnifik tågupplevelse som sätter tonen för äventyret som väntar. Efteråt är det dags för en riktigt mysig fredagsmiddag där ni kan njuta av god mat och härlig gemenskap. Det här blir startskottet på en helg fylld med minnen och glädje för er alla!

Ånglok anländer perrong med stins väntande

På räls eller spårlöst

När ni anlänt och det kliar i benen efter äventyr, varför inte dyka rakt in i spännande tågvärlden? I sommar återöppnar Järnvägsmuseet med massor av roliga och spännande saker att utforska. Här finns något för hela familjen att njuta av. Så – tag plats, tag plats!

Järnvägsmuseet

En glassbomb upplagd på en blåvit tallrik med en amerikansk flagga på toppen

Vilda västern finns mitt i Gävle!

Vid middagsdags tar ni plats vid bordet, summerar fredagen och lägger upp planerna för helgens alla kommande äventyr när ni käkar fredagsmysmiddag på Cowboy-vis. Här får man till och med slänga jordnötsskalen på golvet. Det är busigt, vi vet!

Church Street Saloon

Inomhuspool på ett hotell

Sov gott efter ett dopp

Ta en kvällspromenad rakt över Stortorget och kliv in på hotellet. Innan det är dags att krypa ner i sängen för natten vill ni bada ännu mer kan ni ta ett dopp i hotellets pool som en avslutande aktivitet så sover ni gott extra gott.

Clarion Hotell Winn

Pirr i magen och en massa äventyr

God morgon! Hoppas ni har haft en riktigt skön natts sömn och börjar dagen med nya krafter! Efter att ha avnjutit en läcker hotellfrukost och lagt upp planerna för dagen är det dags att ge er iväg på ännu ett spännande äventyr. Idag bär det av mot sydöst där en dag fylld av aktiviteter och upplevelser vid och intill havet väntar.

Barn åker karusell i luften med göra träd och blå himmel i bakgrunden

Karusellkittel, sockervadd, annorlunda djurupplevelser och Pelle Svanslös

Gör er redo för en äventyrlig dag när ni kliver in i parken. Flera unika och spännande attraktioner väntar! Testa Sveriges enda interaktiva darkride, en berg- och dalbana som tar er fram- och bakåt genom spännande scener. Eller varför inte uppleva adrenalinkicken när ni slungas runt i 360-gradersloopar högt ovanför marken? Det här är en dag ni sent kommer att glömma!

Furuviksparken

Utsikt genom stora fönster mot havet en fin dag

Milsvid utsikt till middag

Efter en spännande dag i nöjesparken är det dags att slå sig ner och återuppleva dagens äventyr över en god middag. Vid bordet här hos grannen, med utsikt över Furuviken vid kajkanten, sträcker sig det öppna havet ända bort till Finland. En fantastisk vy att njuta av medan ni tar en stunds vila och stillhet efter dagens alla intryck.

Furuviks havskrog

Stilla och folktom sandstrand

Kvällsdopp där Dalälven möter havet

När ni är mätta och belåtna är det dags för ännu en upplevelse - ett svalkande dopp i havet som perfekt avslutning på dagen! Den låååånga sandstranden bjuder in till lek och spring. Billudden reser sig sakta som en drakrygg ur det blåa vattnet. Tack vare den ständiga landhöjningen växer nytt land upp och längs de "färska" stränderna frodas Europas största bestånd av havtorn.

Rullsands havsbad

Allt annat än söndagslunk!

På söndagen väntar ett fullspäckat schema med actionfyllda äventyr som kräver en rejäl energiboost. Oavsett nivå kommer alla att kunna utmana sig själva och skapa oförglömliga minnen tillsammans. Det blir en fartfylld avslutning på helgen som kommer att få adrenalinet att pumpa!

Inomhusarena med kättervägar

Maxa adrenalinpåslaget

Börja er dag i den imponerande 6000 kvadratmeter stora arenan som är full av spännande utmaningar! Utforska och hitta era favoriter, det finns något för alla här på Europas största inomhusarena för extremsport. Ni kan testa allt från trampoliner till kickbike, skateboard och klättring. Det här är platsen där äventyr väntar runt varje hörn!

DOME Adrenaline Zone

Massor av glass I glasskål med paraply

Glassigt värre!

Ojojoj, glassen kommer i stora lass och det är alldeles perfekt för som paus och påfyllning mellan aktiviteterna. Som namnet avslöjar, glasscaféet ligger mitt i Kungsgården. Det kommer säkert bli svårt att välja för här finns så mycket goda och fantasifulla skapelser med namn som ”Crunchy raspberry dream” eller ”Back to the 80´s” för att nämna några.

Mitt i Gårn

Barn och vuxen man klättar på gångbro bland trädtopparna

Klätteräventyr bland trädtopparna

Oavsett om ni föredrar spänningen från marknivå eller högt uppe i luften kommer ni att känna pirret i magen när ni skapar ert eget äventyr! Klättra genom nät, balansera på vippbrädor, kryp genom tunnlar och susa fram på zipline! Här väntar en upplevelse som kommer att få era hjärtan att slå lite snabbare och era leenden att lysa upp!

Högt och lågt